vineri, 30 ianuarie 2009

Prajitura care se separa (gen cremsnit)

by MC

Avem nevoie de:
  • 8 oua
  • un litru lapte dulce rece
  • 250 g unt sau margarina
  • 300 g zahar tos
  • 10 linguri faina
  • 50 g zahar vanilat

Mod de preparare: untul impreuna cu zaharul si 5 linguri de lapte se pun pe foc pana se topeste zaharul. Dupa ce compozitia s-a racit, adaugam galbenusele frecate separat, faina si laptele, amestecand continuu. La compozitie se mai adauga albusurile batute spuma cu un praf de sare, amestecind cu lingura de lemn de sus in jos, ca sa fie ca "o spuma". Toata compozitia se pune in tava tapetata (cu ulei si faina). Se coace la foc potrivit cam 45 minute. Ultimele 5 minute, se da focul tare ca sa se rumeneasca). Imediat ce se scoate din cuptor se pudreaza cu zahar.

Se serveste rece, e racoroasa si foarte buna pentru zilele calduroase.

9 comentarii:

  1. Foarte frumoasa ti-a iesit!Felicitari pt. blog si la cat mai multe retete!

    RăspundețiȘtergere
  2. Asta e prajitura care isi mai zice si "desteapta"? :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Sa stii ca-i desteapta tare de tot si mincabila de te lingi pe degetele...

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, e grozava, si eu am facut-o, dar a ta a iesit mult mai frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc Mihaela, important e ca e gustoasa, frumusetea conteaza mai putin.

    RăspundețiȘtergere
  6. vad ca reteta nu contine nici un fel de arome,esente sau poate ai omis

    RăspundețiȘtergere
  7. elena, in reteta scrie cla 50 de grame zahar vanilat

    dory

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc Dory, ca ai raspuns tu, desi abia acum am vazut si eu mesajul si nu stiam de ce spui de zahar vanilat ca si eu scrisesem la fel... Pupici !!!

    RăspundețiȘtergere

Acest blog nu permite comentariile anonime si necivilizate !

Va multumesc !