duminică, 25 ianuarie 2009

Placinta cu mere/Torta di mele


by Stella


ingrediente
  • 4 oua
  • 15 linguri de zahar (circa 250 g)
  • 250 g de unt topit pe foc mic
  • coaja de la o lamaie ( posibil netratata)
  • 20 linguri de faina (circa 400 g)
  • un paharel de lichior ptr tort (gen limoncello)
  • 1/2 pahar de lapte
  • praf de copt (16 grame)
  • 2 - 3 mere (depinde de marime, posibil acrisoare) taiate felii groase
Se da drumul la cuptor la 180˚C. Punem untul sa se topeasca intr-o craticioara la foc mic, apoi ungem forma cu unt si infainam (putem folosi hartie de copt). Curatam merele apoi le taiem in felii groase (eu le-am taiat in 8), le punem intr-un vas cu apa si lamaie ca sa nu se innegreasca. 
Intr-un castron, amestecam ouale cu zaharul (nu e necesar sa fie mixate mult, doar sa fie bine omogenizate), adaugam coaja de lamaie, untul topit si apoi mixam rapid ( sau invartim cu lingura de lemn) ca sa nu coaca ouale de la caldura untului. 
Adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt, laptele si lichiorul, apoi amestecam bine toate ingredientele. Adaugam merele taiate si invirtim cu grija pina se incorporeaza bine.
Dupa ce rasturnam compozitia in tava, adaugam felii de mere deasupra. Dam tava la cuptor si lasam timp de 45 min -1 h. Facem o proba cu scobitoarea apoi scoatem din cuptor si ungem deasupra cu gem de caise (asta ii va da un frumos luciu), apoi pudram cu zahar pudra. E foarte gustoasa calda, dar mai ales rece. 
Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest blog nu permite comentariile anonime si necivilizate !

Va multumesc !