miercuri, 17 noiembrie 2010

Krapfen degli Ussari


Cele mai delicioase si fragede fursecuri...
Reteta e din cartea "Dulciuri austriace si nemtesti" si am gasit-o pe blog la Federica.
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
* 300 g faina 00
* 200 g unt
* 100 g zahar
* 75 g alune macinate fin
* 2 galbenusuri
* un picut de sare
Pentru uns 1-2 galbenusuri
Pentru ornat: gem de caise, crema de vanilie, de cacao, ce doriti si aveti prin preajma

In vasul de la mixer am pus faina, galbenusurile, zaharul,  untul la temperatura camerei, alunele macinate si sarea si le-am mixat pina s-au incorporat bine ingredientele.
Am format din aluat o mingiuta, l-am invelit in foaie de aluminiu si l-am pus in frigider timp de doua ore.
Dupa ce au trecut cele doua ore, preincalzim cuptorul la 200 de grade, scoatem aluatul de la frigider, il impartim in bucatele de  12 g (le-am cintarit pe toate), formam bilute pe care le asezam in tava tapetata cu hirtie de copt iar cu ajutorul unei lingurite am format gaurele destul de adinci in mijlocul fursecurilor.
Ungem cu galbenusul zbatut (optional, eu am uns doar o tava, la a doua am renuntat)
Bagam pe rind tavile la cuptor si lasam circa 13 minute la 200 g (atentie, nu va departati de cuptor)
Scoatem fursecurile de la cuptor, nu ne apropiem de ele decit cind acestea s-au racit. Presaram zahar pudra deasupra iar gaurelele le umplem cu ce dorim, oricum sint gauri minuscule, ca in timpul cit stau in cuptor se micsoreaza.
Daca le pregatiti pentru musafiri, le puteti face cu o zi inainte, iar in ziua respectiva le pudrati si umpleti cu crema. Sint fragede si de o bunatate de nedescris, maninci unul si-ti vine sa mai maninci.
Aaa, inca un amanunt, ies in jur de 60 de bucati si pot fi mincate chiar dintr-o singura inghititura.


6 comentarii:

  1. aha,bag seama ca ne pregatesti prajiturelele de craciun,asa-i?:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu, astea deja le-am terminat, doar ca nu mai cumpar nimic pentru micul dejun, prea multi conservanti dauneaza, asa ca... fac acasa aproape totul. Dar nu-i o idee rea sa postam retete pentru sarbatori. Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  3. arata super bine.....felicitari.....pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc, Alina ! Pupici si-o zi buna !

    RăspundețiȘtergere
  5. Fursecuri crocantzoase de mancat incontinuu!! ;-)
    Eu am faina cu 3 de 0, o sa ma uit dupa aia cu 2 de 0, daca zici ca asta trebuie.
    O seara faina!

    RăspundețiȘtergere
  6. Liana, eu cu doua zerouri am pus, dar nu cred ca schimba cu ceva daca pui de care ai. Pupici si o seara placuta !

    RăspundețiȘtergere

Acest blog nu permite comentariile anonime si necivilizate !

Va multumesc !