miercuri, 24 februarie 2010

Paste cu sos crud si brinza/Pasta con sugo crudo e formaggio




Ingrediente pentru 4 persoane:
  • 320 g de paste scurte
  • o ceapa rosie
  • 300 g de rosii
  • 100 g de masline verzi fara simbure
  • o lingura de capere
  • 100 g provolone (un fel de cascaval piperat)
  • 50 ml ulei de masline
  • o crenguta de busuioc
  • sare
  • piper

Intr-un vas puneti putina apa la fiert, iar cind apa a inceput sa clocoteasca dam drumul la rosii, doar pentru citeva secunde, le scoatem repede pe farfurie, le curatam de pielita si le taiem cuburele. Curatim si spalam ceapa, o taiem pe orizontala ca sa obtinem multe ineluse, le spalam si le rasfiram pe un prosop de bucatarie. Spalam bine caperii ca sa iasa sarea din ei (ai mei au fost conservati in otet, deci tot au trebuit spalati). Scurgem bine maslinele de lichidul in care au fost conservate, dam drumul la robinet si le spalam sub jetul de apa, le stergem cu hirtie absorbanta si le taiem rondele. Spalam frunzele de busuioc, le stergem bine cu hirtie si le taiem fisiute subtiri, dupa care punem toate ingredientele intr-un castron destul de incapator, saram si piperam.
Adaugam uleiul si amestecam incetisor cu o lingura de lemn (plastic in cazul meu) si lasam ca ingredientele sa prinda gustul condimentelor.
Fierbem pastele in multa apa sarata, le scurgem bine de apa ca sa nu ramina gaurele pline cu apa si punem totul in castron. Amestecam bine ingredientele...
Taiem brinza in bucatele micute si finute o adaugam peste paste,
amestecind din nou cu grija si le servim alaturi de un paharut de vin. Pofta mare !
PASTA CON SUGO CRUDO E FORMAGGIO
Ingredienti per 4:
  • 320 g di pasta corta
  • una cipolla rossa
  • 300 g di pomodori
  • 100 g di olive verdi snocciolate
  • un cuchiaio di capperi sotto sale
  • 100 g di provolone piccante
  • 50 ml di olio d'oliva
  • un rametto di basilico
  • sale
  • pepe
* portare a bollore poca acqua non salata, tuffatevi i pomodori per pochi istanti, quindi sbucciateli e divideteli a cubetti;
* sbucciate e lavate la cipolla; tagliatela orizzontalmente per ricavarne tanti anelli, lavateli e allargateli su un telo da cucina;
* lavate accuratamente i capperi per dissalarli e scolate le olive dal liquido di conservazione;
* sciacquate le olive in acqua corrente e asciugatele quindi tagliatele a rondelle. Pulite le foglie di basilico e tagliatele a strisioline;
* mettete tutti gli ingredienti in un'insalatiera, insaporite con una presa di sale e un po' di pepe. Unite l'olio, mescolate delicatamente con un cuchiaio di legno e lasciate insaporire;
* fate lessare la pasta in abbondante acqua salata. Scolatela molto bene e versatela nell'insalatiera; mescolate bene.
* riducete il provolone a delle scaglie sottili e aggiungetele alla pasta. Mescolate ancora delicatamente e servite.

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