duminică, 22 februarie 2009

Pasta con guanciale e fagioli

sau pasta cu "falcute" de purcel si fasole Reteta in italiana o am de aici
Avem nevoie de:

  • 300 g pennone

  • o ceapa

  • 200 grame guanciale

  • o cutie de fasole (sa nu fie albe)

  • rozmarin

  • sare

  • pecorino (brinza de oaie uscata)

  • piper
Intr-o tigaie punem ulei si prajim ceapa impreuna cu "falcutele" taiate cuburele, pina cind se rumenesc.
Adaugam fasolele cu tot cu zeama lor si lasam pina se formeaza o crema (atentie, nu trebuie sa fie prea uscate, ca altfel nu reusim sa condimentam pastele cu ele), dupa care punem un pic de sare si rozmarinul (sare nu punem prea multa, pentru ca fasolele sint cu sare)
Fierbem pastele in apa cu sare, iar dupa ce le scurgem le rasturam in tigaia de prajit (aragazul fiind inchis), punem brinza rasa (cam cit vrem noi) si un pic de piper negru macinat.
Indicatii: cind mincati nu uitati sa puneti si un pahar cu vin alaturi, culoarea o alegeti voi
Contraindicatii: nu mincati prea mult, ca s-ar putea sa va cada greu la stomac (eu am mincat pina mi s-a facut rau), sint gustoase si nu te poti opri din mincat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest blog nu permite comentariile anonime si necivilizate !

Va multumesc !