sâmbătă, 26 septembrie 2009

Tarta cu vinete/Torta di melanzane



Ingrediente pentru 6 persoane:

  • un pachet aluat foetaj
  • 3 vinete
  • 250 g prosciutto cotto (sunca presata)
  • 2 catei usturoi
  • 6 oua
  • o cutie smintina (cca 125 ml)
  • o lingura ketchup
  • pesmet
  • ulei de masline
  • sare

  • piper

Desfacem aluatul si-l asezam intr-o tava rotunda, eu am lasat si hirtia, dar se poate pune doar aluatul fara sa tapetam tava cu hirtie. Marginile aluatului trebuie sa iasa din tava, iar aluatul de pe fundul tavii, il acoperim cu un strat de pesmet.
Spalam vinetele, le stergem de apa, doua le taiem felii iar a treia cuburele. Le asezam intr-o strecatoare si le acoperim cu sare, lasindu-le asa pentru circa o ora, ca sa piarda apa si gustul amar.
Le clatim bine de sare, le stergem cu hirtie absorbanta si frigem vinetele taiate cuburele in putin ulei fierbinte.
Curatim usturoiul si il bagam in robot impreuna cu sunca, dupa care rasturnam totul in tigaie peste vinete, invirtim cu lingura de lemn de citeva ori si dam tigaia la o parte.
Intr-un castron amestecam galbenusurile cu smintina, ketchup-ul, sarea si piperul
intr-un alt vas zbatem bine albusurile, pina vedem ca atunci cind ridicam vasul, albusul nu cade
Adaugam albusurile peste compozitia cu oua, amestecind foarte delicat cu o lingura
adaugam vinetele cu sunca si continuam sa amestecam cu atentie
rasturnam totul peste aluatul cu pesmet
Frigem feliile de vinete in ulei foarte cald (sau si mai sanatos pe grill) si le asezam peste tarta in forma de coroana.
Dam tava la cuptor, preincalzit in prealabil la 180 de grade, pentru circa 20-25 minute.
Putem servi atit cald cit si rece, alaturi de o salata de rosii.

6 comentarii:

  1. ce tarta savuroasa!ador vinetele si tarta nu am facut vreodata ,deci multumesc de reteta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Danelutza,arata super!Hmmmmm,salivez in fata ecranului,:))...trebuie sa fie delicioasa,am notat reteta!!!
    Pupici multi!

    RăspundețiȘtergere
  3. Super reteta! Interesanta,savuroasa si delicioasa.

    RăspundețiȘtergere
  4. mvai, ce bine arata si ce pofta mi-ai facut! :D e 3 fara 10 si salivez aici de numa! :D

    RăspundețiȘtergere
  5. ioi viata mea, vin la tine,las sarmele mele la nemti si io vin la Schweiz :))))))) minunata tarta aperitiv, bravo Danela,pupici

    RăspundețiȘtergere
  6. @ Alison, nici eu n-am facut pina acum, dar daca tot descopar retete noi, le probez si le "bobinez"...

    @ Mirela, e foarte buna, doar ca merge facuta cind sint mai multi la masa, ca pentru doua persoane e cam mare tarta.

    @ Multumesc, cuscra !

    @ Diamond, aia e ora la care sa salivezi ?! Eu faceam nanita si tu te luptai cu "degustarile" virtuale...

    @ Claudia, vino la mine, dar adu si sarmalele...

    RăspundețiȘtergere

Acest blog nu permite comentariile anonime si necivilizate !

Va multumesc !