joi, 6 ianuarie 2011

SUPA CU CAPPELLETTI AL BRASATO



In primul rind avem nevoie de supa, ca sa putem face pastele din imagine.  In italiana aceasta supa se numeste bollito.
Ingrediente:

* o pulpa de pui (daca e crescut la curte e si mai bun)
* doua bucati de carne de vita
* doua cartofi mari
* o jumatate ceapa
* doi morcovi mari (eu am avut trei mai micuti)
* o tulpina de telina
* o legatura de patrunjel
* sare
* un pachet de paste cappelleti al brasato
* parmezan ras (optional)


Spalam carnea si o punem intr-o oala la fiert cu sare dupa gustul fiecaruia. Cind aceasta da in clocot, cu o paleta incercam sa stringem toata spuma rezultata la suprafata apei.
Cind carnea incepe sa se fragezeasca, adaugam cartofii curatati, spalati si taiati in doua, morcovii curatati si spalati, ceapa curatata (deci, doar cartofii sint taiati), adaugam telina spalata si taiata (nu prea marunt) si lasam la fiert pina supa e gata. La sfirsit adaugam patrunjelul spalat si taiat marunt.


Cind preparam pastele, strecuram supa intr-o alta oala iar in momentul cind aceasta da in clocot, adaugam pastele si le lasam sa fiarba dupa cum e scris pe ambalaj.
Punem in farfurii, mai presaram un pic de patrunjel maruntit si un pic de parmezan.


Carnea si legumele, le putem servi singure, ca felul doi.
Pofta mare !

6 comentarii:

  1. In Italia è tradizione fare questo piatto per la sera di Natale, ora è passato,ma è sempre buono!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Grazie per la vizita, Solema ! Anche noi l`abbiamo mangiato in giorno di Natale, pero a pranzo...

    RăspundețiȘtergere
  3. E buna tare, Alinutzika ! Noi o mincam des iarna... Pupici !

    RăspundețiȘtergere

Acest blog nu permite comentariile anonime si necivilizate !

Va multumesc !