luni, 15 februarie 2010

Frigarui din piept de pui




Ce denumire cu rima, i-am dat delicioasei retete...
Ingredientele folosite pentru 3 persoane:
* 3 felii piept de pui
* 6 feliute de sunca presata
* un buchetel patrunjel
* 6-7 frunze de busuioc
* un catel de usturoi
* cca 4 linguri ulei de masline
* sare
* piper

Intii si intii punem trei betisoare pentru frigarui in apa rece. Apoi luam cite o bucata de piept de pui, o asezam pe hirtie de copt sau pelicula transparenta, acoperim si batem usurel cu ciocanul pentru snitele, ca sa obtinem feliutele destul de transparente...

Separat taiem cit mai marunt patrunjelul, busuiocul, usturoiul (curatat), le punem intr-un castronel, adaugam un pic de sare, piper macinat si o lingura de ulei. Amestecam bine ingredientele cu care vom aromatiza feliile de piept de pui.



adaugam deasupra feliutele de sunca presata, pe care eu le-am batut un pic cu ciocanul, dar puteti cumpara gata taiate, dar trebuie sa fie destul de fine, sau se poate inlocui sunca cu feliute subtirele de kaiser...



Acum rulam cit de strins putem feliile de piept, vom obtine rulade micute, pe care le taiem cam de trei centimentri, apoi cu partea cu umplutura in partea de sus/jos, bagam betisoarele pentru frigarui in bucatelele rulate,


cu pensonul muiat in ulei, ungem frigaruile pe toate partile,



le asezam pe gratarul infierbintat bine si invirtim pe toate partile, pina carnea va fi prajita pe gustul nostru.
Servim frigaruile calde, ca felul doi... cu piinita si salata de rosii am servit noi.
Daca a mincat tot domnisoara noastra, inseamna ca sint... de-li-cioa-se...
Pofta buna !


20 de comentarii:

  1. delicioase,delicioase sunt cu siguranta,se vede destul de bine in poza,complimente!!nu am facut niciodata frigarui cu piept,credeam ca sunt seci(uscate)insa daca fac reteta ta sunt sigura ca ies bune!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nicole, daca stai linga ele si nu le lasi sa se usuce prea tare, sint delicioase, dar sa pui in loc de sunca, feliute subtirele de kaizer... Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  3. daniela draga ce-i mai resfeti tu pe cei dragi sufletului tau!arata foarte bine iti vine sa ii papi prin screen-ul calculatorului.pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. Grozava ideea ta cu frigaruile de pui! Draga Daniela, reteta pentru "mousse de mandarines et aux noix de coco" este urmatoarea:
    500 ml. frisca lichida 35%
    4 linguri zahar pudra
    2 pliculete de stabilizator pentru frisca a cate 10 g fiecare
    Fructele dintr-un compot de mandarine de 250 ml. fara suc si strivite intre degete.
    3-4 linguri de fulgi nuca de cocos dulce
    Se bate frisca pana se intareste, iar apoi se adauga mandarinele strivite si nuca de cocos.
    Este un desert gata in 10 minute si se mananca in 2 minute!!!
    Pofta buna!
    Pupici si o saptamana plina de iubire!

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc Sarah, am doar doi in dotare, fetita si sotul, asa ca... trebuie rasfatati, nu tot timpul, doar din cind in cind... Pupici si o zi buna !

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc mult, Davella ! Am salvat reteta... Pupici si o zi buna !

    RăspundețiȘtergere
  7. Ciao Daniela...complimenti questi spiedini sono ottimi e davvero invitanti...brava...un bacio Luciana

    RăspundețiȘtergere
  8. Grazie mille, Luciana ! Sono davvero buonissime ! Bacio !

    RăspundețiȘtergere
  9. sunt fan frigarui si o sa pastrez reteta, merita incercata

    RăspundețiȘtergere
  10. Hi Daniela,

    si mie imi place Ideea Ta total. Super !!
    O sä o fac sie eu cu sigurantä . Merci

    salutäri Jacob

    RăspundețiȘtergere
  11. Cu placere, Jacob ! Multumesc si eu, sa stii ca sint foarte gustoase frigaruile...

    RăspundețiȘtergere
  12. Cine nu ar păpa asemenea frigarui!Minunate si se fac repede nu?
    O seara placuta Daniela!

    RăspundețiȘtergere
  13. Mmmmmmmmmm numai bune de mancat mai ales ca acum sunt la cura

    RăspundețiȘtergere
  14. Mariana, se fac repede si dispar la fel de repede... Nici n-ai timp sa le privesti bine in farfurie (ca sa nu zic in ochi)... Pupici si o seara placuta !

    RăspundețiȘtergere
  15. Dulcik, daca vrei sa fie si mai bune pentru silueta, renunti la sunculita presata si poti sa le faci in cuptor... Pupici !

    RăspundețiȘtergere

Acest blog nu permite comentariile anonime si necivilizate !

Va multumesc !