miercuri, 3 noiembrie 2010

Gnocchi di ricotta con burro e salvia


Ingrediente pentru patru persoane:
Aluatul:
* 400 g ricotta
* 300 g faina
* un ou
* 100 g parmezan ras
* sare dupa gust
* unt
Condimentele pentru gnocchi:
* salvie
* piper negru macinat
* parmezan

Intr-un castron punem ricotta, faina cernuta, oul, parmezanul, adaugam sare dupa gust, nu prea multa pentru ca gnocchii in fierbem in apa sarata. Intii amestecam ingredientele cu ajutorul unei furculite, apoi rasturnam aluatul pe masa de lucru si-l framintam bine, daca vedem ca e lipicios, presaram un pic de faina, nu prea multa. Formam o mingiuta din aluat, o invelim in folie si o lasam la frigider timp de 30 de minute.
Din aluat facem snurulete destul de grosute si lungi bineinteles, le taiem (Isabella a vrut sa le faca model, deci s-a jucat cu furculita pe bucatelele de aluat)


Intr-o oala cu apa in care am pus o lingura de sare groasa, "aruncam" gnocchi cind apa clocoteste, iar cind acestia se ridica la suprafata ii luam cu paleta si-i punem in tigaia de prajit in care am topit pe foc unt (cit dorim noi) si am prajit putin citeva foi de salvie, foarte putin si repede invirtim gnocchii in tigaie, asezam in farfurie, condimentam cu piper macinat si parmezan ras.

Pofta buna !!!

2 comentarii:

Acest blog nu permite comentariile anonime si necivilizate !

Va multumesc !