miercuri, 12 ianuarie 2011

Salata cu rodii


Tot in noaptea de revelion se maninca si boabele de rodii, asa ca de linga friptura noastra nu a putut lipsi o delicioasa salata cu bobitele fructei respective.
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
* o salata mare verde (daca e din cea creata, aici se cheama invidia belga, e si mai bine)
* 2 linguri capere
* o jumatate rodie
* o tulpina de telina
* 2 portocale
* 50 g masline verzi fara simbure
* 6 linguri ulei de masline
* un picut de sare
* un pic de piper negru

Intii de toate desfacem frunzele de salata, le spalam si scuturam bine de apa, sau le punem pe un prosop sa se scurga apa, apoi curatim tulpina telinei si firele mai tari si o taiem rondele subtirele (eu recunosc ca nu am pus telina, deci nu va pot spune care e gustul salatei cu telina).
Spalam caperele bine de sare sau otet, depinde in ce au fost conservate dupa care, curatim rodia cu grija sa nu strivim boabele, nu-i foarte greu, doar ca trebuie rabdare si eliminam coaja alba in care stau boabele.
Spalam bine portocalele si radem coaja de la o portocale si-o stringem bine ca iasa sucul din ea, intr-un pahar bineinteles. Cealalta portocala o taiem feliute subtiri, cu tot cu coaja.
Punem maslinele intr-un castronel cu apa ca sa le desaram un pic, apoi le taiem feliute. Lasam toate ingredientele deoparte si preparam sosul cu care vom condimenta salata.
Punem doua linguri de suc de portocala intr-un castronel, adaugam coaja de portocale, foarte putina sare si un pic de piper, incep sa zbatem bine cu o furculita sau cu telul, adaugind putin cite putin uleiul, pina obtinem un sosulet omogen.
Intr-un vas pentru salata, adaugam salata taiata cit mai subtire, telina, caperii, boabele de rodie, maslinele si feliutele de portocala, condimentam cu sosul preparat, amestecam ingredientele si servim.



Daca nu doriti sa faceti sosul cu suc de portocale, striviti bobite de rodie si faceti cu suc de rodie, ii va da salatei un pic de culoare in plus...

4 comentarii:

  1. mama mia Daniela,pana si o salata reusesti sa o faci super,complimente si multumim ca le condivizi cu noi ideile astea super,o zi buna

    RăspundețiȘtergere
  2. E musai sa incerc si eu o salata din asta! Arata minunat!

    RăspundețiȘtergere
  3. Esti draguta, Nicole ! Multumesc, dar mi-e mi-a ramas gindul la tortul tau ochios... Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca-ti plac gusturile un pic mai ciudate, e foarte buna salata, se simte mai puternic gustul maslinelor, in rest e ok...

    RăspundețiȘtergere

Acest blog nu permite comentariile anonime si necivilizate !

Va multumesc !