joi, 19 februarie 2009

Pasta con fagioli


Reteta asta face parte din ciclul "amintiri din copilarie", e vorba de copilaria sotului meu calabres...
Incepem prin a face intii sucul de rosii. Ingredientele in poza alaturata: ceapa, usturoi, patrunjel, busuioc, suc de rosii, ulei si sare.
Taiem ceapa marunt, usturoiul feliute si le punem la prajit, lasam doar sa prinda culoare aurie.
Adaugam sucul de rosii si patrunjelul taiat marunt. Aproape de sfirsit adaugam busuiocul si sare dupa gust si inchidem aragazul. Cam asa trebuie sa arate sucul...

Mai avem nevoie de pasta micuta (ditali rigati), un cartof si fasole. Se pot folosi si fasole uscate si apoi fierte, eu am avut la cutie.
Punem apa la fiert, o jumatate de lingura de sare si cartoful taiat cuburele
Cind apa fierbe adaugam pasta iar cind e aproape gata, scurgem jumatate din apa, adaugam doua linguri din sucul de rosii, jumatate de cutie de fasole cu tot cu apa din ele. Si gata papa... asta-i pasta cu fasole in stil calabres. Mie imi place sa o maninc cu o ceapa alaturi iar sotului cu doua linguri de parmezan deasupra.

4 comentarii:

  1. O, ce bun trebuie sa fie! N-am mancat niciodata combinatia asta, dar incerc cu prima ocazie. Acum vreau sa te invit sa iei de la mine leapsa cu a sasea poza si sper sa iti faca placere sa joci!

    RăspundețiȘtergere
  2. Oare daca-i fac sotului meu mancarea asta reusesc sa-l tin flamand? :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc, imediat vin sa iau leapsa.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cuscra, daca-i place ciorba de fasole, sigur ii place mincarica asta si s-ar putea sa renunte la ciorba de "pasarica"... si sigur se mai ingrasa o tira, hi, hi...

    RăspundețiȘtergere

Acest blog nu permite comentariile anonime si necivilizate !

Va multumesc !