marți, 27 ianuarie 2009

Savarine cu pesmet


by Istrate Lucia

Ingrediente
  1. compozitie: 5 oua; 6 linguri zahar; 6 linguri pesmet; un pic de sare
  2. sirop: un pahar de apa; 150 g zahar; 2 linguri rom
  3. pentru ornat 300 g frisca

Frecam galbenusurile cu zaharul si sarea pana se albesc, apoi adaugam pesmetul. Separat batem albusurile bine apoi le adaugam la compozitie. Ungem formele de savarine cu unt si presaram faina. Umplem formele cu compozitia si le bagam in cuptor la foc puternic, bineinteles ca incalzim intii cuptorul. Facem siropul si insiropam savarinele, nu are importanta daca savarinele sau siropul sint calde. Le lasam la racit, timp in care facem frisca. Taiem capacelul la savarine, le ornam cu frisca, le mai punem si un mot tot din frisca si fructe confiate. Pofta mare !

5 comentarii:

  1. Ce frumoase sunt!!!
    Yamii,yamii...ce frumos blog ai Danelutza!
    Pup dulce!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ellis, bine ai venit. Sa stii ca sint foarte gustoase si usor de facut.

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc Mirela. Pupici si tie, si uite asa am descoperit ce dulciuri bune stii sa faci.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred ca sunt delicioase, chiar le voi face cu proxima ocazie; din cauza de bebe caut retete mai usor si rapid de realizat , iar asta se inscrie.

    RăspundețiȘtergere

Acest blog nu permite comentariile anonime si necivilizate !

Va multumesc !