luni, 14 decembrie 2009

Cartofi cu hamsii la cuptor/Patate e alice al forno



Mincarica de facut in post, in zilele cu dezlegare la peste.
La ricetta in italiano l'ho trovata sul blog di Giovanna
Ingrediente pentru 2 persoane:
  • 400 g hamsii
  • 300 g cartofi galbeni (nu roz...
  • origano
  • pesmet
  • un catel usturoi
  • ulei de masline extravergin
  • otet
  • sare
Curatim hamsii, ii lasam fara cap, coada, sira spinarii si tot ce mai are pestele inauntru... hi... hi...

ii spalam bine, si-i lasam sa se scurga de apa

Curatim cartofii, ii spalam, taiem feliute foarte subtiri si le lasam in apa rece. Intr-o oala punem la fiert cca un litru jumatate de apa si adaugam o lingura de otet si un pic de sare. Cind apa incepe sa fiarta, punem cartofii si-i lasam sa fiarba pentru cca 2 minute


in acest fel cartoful se albeste si pierde din amidon si vor avea o consistenta crocanta, cind ii vom minca. Scurgem cartofii de apa si ii lasam sa se raceasca un pic. Intr-o tava rotunda de aragaz punem un firicel de ulei si incepem sa distribuim cartofii
condimentam din nou cu un pic de ulei si saram foarte putin
asezam deasupra cartofilor, hamsii deschisi ca pe o carte, asezam deasupra usturoiul taiat feliute subtirele, presaram un pic de origano, un picut de sare si inca un firicel de ulei
si le bagam in cuptorul preincalzit la 180° pentru 10 minute
scoatem tava din cuptor presaram deasupra pesmet si din nou un firicel de ulei si dam din nou la cuptor, pina vedem ca se rumenesc cartofii, depinde cit de colorati doriti sa fie...
Servim caldute cartofii cu hamsii, alaturi de un paharut de vinut...
PATATE E ALICE AL FORNO
ingredienti per 2 persone:

  • 400 g di alici

  • 300 g di patate a pasta gialla

  • origano

  • pan grattato

  • 1 aglio

  • olio extravergine di oliva

  • aceto

  • sale
Per prima cosa preparate le patate: lavatele, pelatele e tagliatele a fette molto sottili e mettetele in acqua fredda; fatele sbianchire in un litro e mezzo circa di acqua bollente condita con sale e un cucchiaio di aceto, e sbollentatele per circa uno, due minuti, raccoglietele con la schiumarola e lasciatele intiepidire, in questo modo la patata perde il suo amido e si mantiene molto croccante durante la cottura.Intanto private della lisca le alici, e apritele a libro.In una teglia ponete un filo d'olio e disponete le patate, condite con un altro filo d'olio e salate leggermente, quindi disponete le alici a raggiera, insaporite con un altro filo d'olio, un pizzicone di origano, l'aglio tagliato a fettine, salate e ponete in forno preriscaldato a 180° e cuocete per circa 10 minuti, quindi spolverizzate le alici col pan grattato, insaporite con un altro filo d'olio e cuocete per altri dieci minuti, circa, o fino a quando si sarà formata una crosticina dorata.

2 comentarii:

  1. Deci ei is impricinatii. :))

    Arata bine. Desi n-am mancat hamsii niciodata cred ca e delicioasa.

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  2. Cuscra, trebuie sa te corup... stii cit de buni sint hamsii !!! eu as minca in fiecare zi, pentru ca nu au spini...

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