marți, 16 noiembrie 2010

Focaccia pugliese


Mi-au cerut la gradinita, asta saptamina trecuta, sa fac pentru copii o focaccia, asa ca am dat o cautare pe internet, iar in ultima zi, am descoperit aceasta minunata reteta. Asa ca, m-am apucat de lucru cu emotie si pot spune ca rezultatul a fost mai mult decit satisfacator.

Ingrediente pentru o tava de aragaz:
* 600 g di faina 0 (eu am pus Manitoba)
* 20 g de drojdie proaspata
* 2 cartofi
* 4 linguri ulei de masline extravergine
* 300 g de apa calduta
* 2 lingurite de sare
Pentru a decora frumos focaccia, avem nevoie de:
* rosii cherry
* origano
* ulei de masline
* sare

Intii de toate, fierbem cartofii, ii lasam sa se racoreasca un pic si-i curatim cu grija sa nu frigem degetelele. In vasul de la masina pentru piine, am cernut faina, am adaugat drojdia dizolvata in apa calda, cartofii striviti, uleiul, am amestecat un pic ingredientele, apoi am adaugat sarea, continuind framintatul, timp de 14 minute. Lasam aluatul la loc ferit de aer rece si acoperit, sa dospeasca timp de o ora. Va sfatuiesc sa scoateti aluatul din cuva masinii de piine, pentru ca aluatul e foarte molcut si lipicios.
Cit lasam la dospit aluatul, spalam rosiile, le taiem in doua, eliminam semintele, punem peste ele un pic de ulei si un pic de sare si le lasam cu partea fara seminte in jos, pe o farfurie bineinteles.
Ungem cu un pic de ulei tava de la aragaz, rasturnam pasta si cu ajutorul miinilor unse cu ulei, intindem cit mai uniform aluatul. Ungem pe deasupra cu ulei, cu degetele formam gauri micute dar adinci, punem rosiile tot cu partea taiata in jos, deasupra, presaram origano si lasam din nou la dospit timp de o jumatate de ora. Eu am pus putine rosii, pentru ca la copii nu le plac prea mult rosiile coapte.


Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 30 de minute.
A trecut cu brio testul piticilor, mamicilor, taticilor, deci... o voi reface cit de curind.
Poftiti la o patratica mica, ca merge linga berica...





Urmeaza:

Fursecuri


Muffins cu cocos


6 comentarii:

  1. Tot ma pregateam sa fac si eu focaccia,dar acuma mai convins tu Daniela!Multumesc de reteta!
    Arata atit de apetisanta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc si eu, Mariana ! Sa-mi spui daca ai facut si daca ti-a placut ! Pupici si o seara placuta !

    RăspundețiȘtergere
  3. che buonaaaa....bravissima!!
    bacetti
    Enza

    RăspundețiȘtergere

Acest blog nu permite comentariile anonime si necivilizate !

Va multumesc !