marți, 27 ianuarie 2009

Spaghetti alla carbonara

Ingrediente:

  • 200 g spaghete

  • sare

  • 3 oua

  • pancetta (kaizer pentru cine nu are ingredientul)

  • 3-4 linguri de parmigiano (parmezan)

  • piper

  • o lingurita ulei
Cum prepar eu spaghetele alla carbonara. Punem apa la fiert adaugam o lingura de sare, cind incepe sa clocoteasca, punem spaghetele si lasam sa fiarba cit scrie pe cutia lor, de obicei 12 minute ca sint facute cu faina de griu dur. In acest timp, taiem bucatele pancetta, punem tigaia de prajit la infierbintat cu un picut de piper negru macinat. Cind piperul incepe sa se prajeasca adaugam o lingurita de ulei, apoi adaugam pancetta.
Invirtim pina se prajeste un pic, dar nu prea mult ca dupa aia devine tare si e posibil sa raminem fara dinti.
Zbatem bine ouale, adaugam vreo patru linguri de parmigiano, ies si mai bune daca avem pecorino (brinza uscata de oaie), amestecam bine.
Daca spaghetele au fiert, le scurgem bine de apa, punem tigaia cu pancetta deasupra ochiului de aragaz care este inca cald, rasturnam spaghetele apoi ouale cu parmigiano, le amestecam repede, sa nu cumva sa se faca scrob ouale. Dupa care, le asezam pe farfurie si "voila" asta e spagheta mea. Pofta buna !


Un comentariu:

  1. mmm ce bune sunt spagheti alla carbonara sunt minunate multumesc de reteta am notato

    RăspundețiȘtergere

Acest blog nu permite comentariile anonime si necivilizate !

Va multumesc !