miercuri, 21 ianuarie 2009

Lonza ripiena/Cotlet de porc umplut cu fructe uscate

Reteta am vazut-o intr-o emisiune pe un canal italian.

Avem nevoie de:
  • 1 kg cotlet de porc
  • 1/2 kg de fructe uscate: smochine, prune, caise, pistacchi (fistic)
  • usturoi (adica doar un catel de usturoi)
  • o lingura de miere
  • un pahar de vin Marsala secco
Se ia bucata de carne iar cu cutitul taiem frumos in interior, formind un buzunarel ca al doamnei cangur, dar cu grija sa nu iesim pe dinafara
Taiem fructele si le punem intr-un castron impreuna cu un pahar de vin si le lasam la macerat cam jumatate de ora.

Scurgem apoi fructele de vin, adica nu rasturnam totul in buzunarelul format, ci doar fructele,
apoi cu ata alba (in cazul meu ata e colorata) coasem frumos gura buzunarului si legam bine carnea.
Facem mici taieturi in care bagam feliutele de usturoi,
dupa care o asezam in tava, punem vinul amestecat cu lingura de miere, sare, piper dupa gust, si feliute subtiri de unt.
Il bagam in cuptor la 180 de grade, pentru circa 50 de minute. Eu l-am mai lasat aproape un sfert de ora in plus, de frica sa nu cada fructele cind il tai . Din cind in cind, luati cu lingura suculet din tava si puneti peste carne. Daca vedeti ca, carnea se rumeneste prea tare, pune-ti o foaie de aluminiu deasupra. Inainte de a-l scoate din cuptor, incercati cu cutitul sa vedeti daca e prajit bine, apoi se indeparteaza ata, se lasa putin la racit, se taie feliute si cu lingurita puneti din suculet peste carnita.
Cotletlul se serveste cu cartofi la cuptor sau spanac, noi l-am servit cu salata de varza si rosii. Pofta buna !!!

2 comentarii:

  1. Felicitari draga cuscra pentru initiativa de a construi acest blog!
    La cat mai multe retete si poze delicioase!
    Inceputul e mai mult decat promitator! Friptura asta arata foarte foarte bine!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult, sint cam inceata cu retetele, ca am trimis individul de aparat la reparat, asa ca nu ma pot desfasura pe cit as dori.

    RăspundețiȘtergere

Acest blog nu permite comentariile anonime si necivilizate !

Va multumesc !