sâmbătă, 13 iunie 2009

Focaccia con prosciutto


Inca o reteta pe care am prestat-o pentru aniversarea Isabellei.
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 500 g faina

  • 200 g brinza gorgonzola(branza cu mucegai)

  • 200 g prosciutto cotto

  • 9 g drojdie uscata

  • 150 g apa calduta

  • 50 g untura

  • 50 g unt

  • sare

  • 1 ou amestecat cu lapte (pentru uns)
Se intelege ca aluatul l-am bagat la "prelucrat" in masina de piine. Cintarim si bineinteles cernem faina, adaugam untul, untura si brinza
adaugam drojdia,
apa calda si punem in functiune masina, iar aproape de sfirsitul framintatului adaugam si un pic de sare (nu prea multa ca brinza si prosciutto au suficienta sare)
oprim masina si amestecam aluatul cu bucatelele de prosciutto taiate cuburele subtirele, operatia framintat aluat-prosciutto o facem cu minutele proprietate personala
punem aluatul intr-un loc caldut pentru o ora si-l lasam la crescut.
In tava de la cuptor, tapetata cu hirtie de copt, intindem aluatul frumusel cu miinile, fara sa folosim vreun sucitor de aluaturi, ungem cu oul zbatut si amestecat cu o lingura de lapte (au am presarat si chimen deasupra)
si bagam in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru circa 30 de minute.
Scoatem de la cuptor, taiem patratele si le servim caldute.

2 comentarii:

  1. vin si eu la un aperitiv cu sunculita si chimion :)))) yamiiii

    RăspundețiȘtergere
  2. Vina, vina... te astept in balcon... Pupici si o duminica placuta !

    RăspundețiȘtergere

Acest blog nu permite comentariile anonime si necivilizate !

Va multumesc !