joi, 24 februarie 2011

Cartofi cu conopida la cuptor


Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

* cca 500 g cartofi
* o conopida mica 
* 200 g kaiser afumat
* 2 oua 
* 4 linguri de parmezan ras 
* 150 g cascaval afumat 
* pesmet 
* ulei extravergine de masline 
* sare
* piper macinat 

Intii rupem buchetele conopida, o spalam si o fierbem in apa cu sare, circa 15 minute. Scurgem conopida si o lasam la racit. 
In tigaia de prajit, punem cca doua linguri de ulei si prajim la foc mijlociu, kaiserul taiat cuburele. Intr-un castronel zbatem ouale, adaugam parmezanul si amestecam bine. Adaugam conopida peste compozitia de oua si o strivim bine cu o furculita. Apoi punem si kaiserul prajit, adaugam un picut de piper macinat si amestecam bine. 
Curatim cartofii, ii spalam si taiem felii (nici prea groase, dar nici prea subtiri), apoi intr-o tava yena am pus un firicel de ulei, o mina buna de pesmet. Asezam un strat de cartofi presaram foarte putina sare, acoperim cu un strat de conopida, apoi un strat de cascaval taiat feliute subtiri si continuam din nou cu cartofi,  un pic de sare, conopida, cascaval si terminam cu un strat de cartofi. Acoperim cu un strat de pesmet, un firicel de ulei si bagam tava in cuptorul preincalzit la 190 de grade, timp de 30 - 40 de minute, pina cind vedem ca, cartofii se coloreaza deasupra.


lasam sa se raceasca un pic, cit sa nu frigem limbuta si servim mincarea calda. Noua ne-a mai ramas si pentru a doua zi, pentru ca e destul de consistenta, asa ca am incalzit-o putin si pot spune ca era mai gustoasa decit in prima zi. Pofta buna !



7 comentarii:

  1. Mmmm, mi s-a facut pofta numai uitandu-ma la poze:D...
    pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Violette, daca vrei iti trimit o conopida ca tocmai a cumparat sotul o ladita... Of... acum trebuie sa ma apuc de inventat... Pupici si o seara placuta !

    RăspundețiȘtergere
  3. Cartofii nu trebuie fierti inainte? Ma gandesc ca se fierbe conopida, care nu are nevoie decat de 10 minute pt a fi gata, asa ca de ce sa mai stea la cuptor atat de mult? Altfel, reteta mi se pare super, vreau sa o fac!
    Riana

    RăspundețiȘtergere
  4. Cartofii nu se fierb inainte?

    RăspundețiȘtergere
  5. Riana, cartofii nu se fierb, doar ca nu trebuiesc taiate feliutele prea groase, dar nici transparente... pricepi ce vreau sa spun. Eu asa am avut reteta, asa am scris-o, dar probabil ca daca faci cu cartofii fierti, ai dreptate ca trebuie sa lasi mai putin la cuptor, doar cit sa se rumeneasca frumos deasupra... Pupici, multumesc de vizita si astept sa-mi spui daca ai facut si daca ti-a placut ...

    RăspundețiȘtergere
  6. caspiterina..che buono deve essere...
    bravissima Daniela!!
    buon fine settimana
    Enza

    RăspundețiȘtergere

Acest blog nu permite comentariile anonime si necivilizate !

Va multumesc !