luni, 7 februarie 2011

Ciambellone


Va servesc cu ceva dulce si fraged, pe gustul celor mici si mari.
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

* 250 g zahar
* 250 g faina
* 3 oua
* 130 g ulei de seminte sau de masline
* 130 g apa
* 16 g praf de copt
* esenta de rom
* o lingura cacao

Punem in vasul robotului/mixerului, ouale, zaharul si le zbatem bine pina obtinem o crema spumoasa. Adaugam uleiul, apa, esenta, faina cernuta si la sfirsit praful de copt. Amestecam bine toate ingredientele, apoi impartim compozitia in doua (aproximativ).... iar in una din parti adaugam cacaoa si amestecam bine.
Luam forma de ciambella, o ungem cu unt si o tapetam cu faina, punem un strat de compozitie alba, un strat de compozitie cu cacao, asta pina terminam ambele compozitii. 
Bagam tava in cuptorul preincalzit la 160 de grade timp de cca 25 de minute, apoi ridicam temperatura la 185 de grade pentru cca 15 minute (e bine sa facem proba cu scobitoarea sa nu se usuce)
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca bine, scoatem din forma, asta e partea de dedesubt un pic ondulata, taiem si servim... hmmm, delicioasa si frageda...

15 comentarii:

  1. OOO, ce bine arata...tare bun trebuie sa fie!astept reteta:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce bine arata.............imi ploua in gura!

    RăspundețiȘtergere
  3. complimenti..questa ricetta è eccezionale!!baci!

    RăspundețiȘtergere
  4. La ora asta tarzie ...ma innebunesti cu ciambella ta ! Super pufoasa si cu rom ...foarte buna!
    weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
  5. ottima colazione...ne prendo una fetta..
    bravissima!!
    Buona Domenica!!
    baci
    Enza

    RăspundețiȘtergere
  6. @ Multumesc, Violette ! Pupici !
    @ Multumesc, Mirelus ! Pupici !
    @ Multumesc, Boabe de cafea... Sa stii ca merge de minune linga cafeluta de dimineata ! Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  7. @ Grazie, Federica ! Un bacione !
    @ Nicole, mai am doua feliute,te servesc cu placere... am si rom... Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  8. arata bine,dar am o intrebare:lichidele le masori cu cantarul sau le masori in ml ca nu-i totuna????????????multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  9. Tamara, cu cintarul le cintaresc, unde e scris in grame masor cu cintarul, unde sint ml masor cu un paharut gradat. Multumesc si eu de vizita !

    RăspundețiȘtergere
  10. multumesc mult si un bacio per te! ai fost f rapida decie vorba da ml

    RăspundețiȘtergere
  11. Tamara, sint grame... doar spuneam cum masor eu...

    RăspundețiȘtergere
  12. è nel forno,aspetto che si raffredda un pò per...azzannarla.Domani voglio provare anche la cheesecake, che tipo di panna usi?Grazie se mi rispondi e ti auguro una bella serata
    Il mio indirizzo è:angelique3171@yahoo.it

    RăspundețiȘtergere
  13. Angelique, sulla scatola che ho comprato e scritto: panna intera 35% di grasso, non e dolce... Grazie per la visita, e buona serata !

    RăspundețiȘtergere

Acest blog nu permite comentariile anonime si necivilizate !

Va multumesc !