Revista "Un mese in cucina - agosto"
Ingrediente pentru 4 persoane:
350 g di paste scurte
2 vinete
o ceapa rosie
200 g pasta de rosii
3 linguri de vin alb
o ramurica busuioc
30 g brinza parmezan
2 ardei iuti
4 linguri ulei de masline
sare
* taiem codita vinetelor, le spalam, stergem si taiem in patru parti, apoi in mici cuburele;
* umezim un servetel cu care stergem ardeii si frunzele de busuioc;
* curatim ceapa, o spalam, o stergem si o taiem rondele
Intr-o tigaie antiaderenta, varsam 2 linguri de ulei, adaugam ceapa si ardeii intregi si lasam la foc mare timp de un minut, amestecind cu o lingura de lemn. Adaugam vinetele, sare dupa gust si vinul alb...
amestecam din nou, dupa care adaugam pasta de rosii si busuiocul.
Mai adaugam trei linguri de apa, punem un capac deasupra tigaii si lasam la foc mic, amestecind din cind in cind, timp de 25 de minute.
PASTA ALLE MELANZANE
Preparazione: 10 minuti
Cottura: 35 minuti
Ingredienti per 4
* 350 g di pasta corta
* 2 melanzane
* una cipolla rossa
* 200 g di passata di pomodoro
* 3 cucchiai di vino bianco
* un rametto di basilico
* 30 g di formaggio grattugiato
* 2 peperoncini
* 4 cucchiai di olio d'oliva
* sale
Preparazione:
In acest timp, intr-o oala cu apa sarata, adaugam pasta in momentul cind apa da in clocot si lasam timp de 10 minute, sau cit scrie pe pachetul cu paste.
Cind pastele sint "al dente" le scurgem de apa si le rasturnam in tigaia cu suc de vinete, scoatem busuiocul din suc, adaugam celelalte doua linguri de ulei, amestecam bine ingredientele cu ajutorul a doua linguri din lemn si servim calde cu parmezan ras.
Pofta mare !PASTA ALLE MELANZANE
Preparazione: 10 minuti
Cottura: 35 minuti
Ingredienti per 4
* 350 g di pasta corta
* 2 melanzane
* una cipolla rossa
* 200 g di passata di pomodoro
* 3 cucchiai di vino bianco
* un rametto di basilico
* 30 g di formaggio grattugiato
* 2 peperoncini
* 4 cucchiai di olio d'oliva
* sale
Preparazione:
* pulite e lavate le melanzane, asciugatele e tagliatele prima in quarti e poi a cubetti;
* pulite i peperoncini e il basilico con carta da cucina inumidita. Sbucciate la cipolla, lavatela, asciugatela e affettatela;
* versate 2 cucchiai di olio in una pentola antiaderente, unite la cipolla e i peperoncini interi;
* fate cuocere per un minuto a fuoco vivo mescolando con un cuchiaio di legno;
* unite le melanzane al soffritto, salate e bagnate con il vino;
* mescolate ancora la verdura e aggiungete la passata di pomodoro e un rametto di basilico;
* unite quindi 3 cucchiai di acqua, abbassate la fiamma e fate cuocere per 20-25 minuti mescolando di tanto in tanto;
* nel frattempo portate a bollore abbondante acqua salata, buttatevi la pasta e fatela cuocere per 10 minuti (o, comunque, per il tempo indicato sulla confezione);
* scolate la pasta al dente e versatela nella pentola del sugo togliendo il basilico, mescolate con 2 cucchiai e servite con formaggio grattugiato.
Buon apetito !