joi, 17 iunie 2010

Mini cheesecake


Un desert rapid si usor de facut, racoritor si gustos..., iar dupa cum am promis, am venit cu reteta in dinti, ca dulciurile cheesecake-urile au disparut.
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 100 g de biscuiti digestivi
  • (se pot folosi biscuiti normali, din cei mai crocanti)
  • 80 g de unt topit
  • 100 g de brinza philadelphia
  • 150 ml de frisca lichida proaspata
  • 2-3 linguri de zahar tos
  • un ou
  • un pachetel de zahar vanilat (eu am folosit jumatate de fiola de vanilie)
  • zmeura si ciocolata topita pentru ornat

Punem biscuitii in robot si-i mixam, apoi adaugam untul topit dar rece si amestecam din nou.
Punem in forme cite o lingura de biscuiti si daca biscuitii nu sint farimati marunt, apasam bine cu mina ca sa formam baza mini cheesecake-ului. La mine a fost destul de molcuta compozitia si nu a fost nevoie sa apas pe biscuiti. Ideal ar fi daca aveti forme de silicon dar cu 8 forme, eu am avut doar cu sase si am umplut cam mult formele. Daca formele nu sint de silicon, le ungem cu unt sau punem hirtie de copt.

Spalam mixerul si amestecam impreuna frisca lichida (asa cum este nu zbatuta), brinza philadelphia (poate fi inlocuita cu ricotta sau mascarpone), adaugam zaharul, zaharul vanilat sau esenta, oul si mixam bine toate ingredientele.
Varsam crema in forme peste baza din biscuit si bagam in cuptorul preincalzit la 150 de grade, pentru circa 20-25 minute,vedeti ca am exagerat cu crema de brinza, ar fi incaput de minute, dar in 8 forme.


Le scoatem din cuptor si le lasam la racit, dupa care le bagam cu tot cu forma in frigider. Cel  bine e sa le lasam toata noaptea, apoi sa le scoatem din forme, sa le asezam pe farfurie, le ornam cu zmeura si presaram un pic de zahar pudra, iar daca inimioara noastra o cere, atunci topim si-un pic de ciocolata si ornam cum ne pricepem mai bine.


vineri, 11 iunie 2010

Tartellette





Tartellette sau mini tarte cu crema pasticcera (crema de vanilie) si fructe de padure.
Ingrediente pentru aluatul de tarte:
  • 250 g faina
  • 75 g zahar
  • 90 g unt la temperatura camerei
  • 2 galbenusuri
  • 1 pachetel de zahar vanilat
  • un picut de sare
  • 3 linguri de apa rece
Umplutura:
  • crema de vanilie
Decor:
  • fructe de padure
(pot fi inlocuite cu cirese sau cu alte fructe micute)

Preparam intii aluatul pentru tarte. Zbatem cu mixerul, robotul cu ce avem ... zaharul cu galbenusurile (se poate folosi si zahar pudra) pina vedem ca s-a topit zaharul. Adaugam untul bucatele, al meu era moale, moale... deh, se vede ca a venit caldura...
Incorporam bine si untul, apoi adaugam faina cernuta impreuna, apoi zaharul vanilat si sarea, iar la sfirsit adaugam si apa rece, poate fi si de la frigider.
Mixam bine ingredientele si vom obtine un aluat cam nisipos.
Rasturnam aluatul pe masa de lucru si il framintam cu miinile, pina vom obtine un aluat omogen si neted.
Dam forma de mingiuta aluatului, il invelim cu pelicula transparenta (poate fi si o punga de naylon ) si-l lasam in frigider timp de 30 de minute.
Preparam crema pasticcera , reteta si modul de preparare o gasiti aici, iar daca va grabiti, puteti folosi crema din comert.
Scoatem aluatul de la frigider si-l intindem pe masa de lucru, pina vom obtine o foaie destul de subtire, din care taiem cerculete cu un pahar. Si aici vom aveam un pic de lucru, pentru ca aluatul trebuie sa-l luam cu o lopatica de pe masa, altfel riscam sa se rupa. Daca avem forme de silicon punem cerculetele in ele, daca nu, in forme unse cu unt si tapetate cu faina. Eu am avut formele cam mari si m-am chinuit cu aluatul, daca le-as fi facut cit formele, ar fi iesit niste tarte imense. Intepam cu o furculita fundul mini tartelor, asezam deasupra o foita de hirtie de copt, iar deasupra punem fasole uscate, daca nu fiecare pune ce are... (glumesc)...
Bagam tava in cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru circa 15 minute sau pina vedeti ca s-au rumenit putin. Dupa 10 minute, eu am luat hirtiutele cu fasole si am lasat la rumenit.
Le lasam la racit (eu le-am facut cu o zi inainte), apoi le umplem cu crema pasticcera si decoram cu fructe de padure.

joi, 10 iunie 2010

Biscotti pasticceria


Acesti biscuiti deliciosi, i-am facut de ziua Isabellei. Se fac repede si ceea ce e importat, se pot face cind vrea fiecare, pentru ca se pot pastra cca doua saptamani intr-o cutie de metal inchisa ermetic, asa zice Laura, la mine nu au rezistat mai mult de 2-3 zile.

Ingredientele folosite de mine, pentru toata echipa biscotoasa...
  • 300 g unt la temperatura camerei
  • 150 g zahat praf
  • 2 oua mari
  • 250 g faina
  • 2 lingurite rase cu praf copt
  • putina sare
  • arome(am pus jumatate de fiola de esenta de migdale)
  • bucatele de ciocolata /pe post de mot al biscuitelui
  • ciocolata pt glazura


Amestecam untul cu zaharul, eu am bagat mixerul in ele pentru ca untul era foarte moale, intii la cea mai mica viteza, iar pe parcurs am marit viteza si am mixat pina am obtinut o crema fina.
Adaugam ouale, sarea si esenta si mixam in continuare, pina se amesteca bine ingredientele.

Amestecam faina cu praful de copt si in timp ce mixam compozitia, adaugam cite o lingura de faina, pina incorporam toata cantitatea.
Din aluatul obtinut, am facut bilute cit o nuca, eu le-am cintarit, ca sa iasa toate la fel de mari. In tava de la aragaz tapetata cu hirtie de copt, am asezat biscuitii, le-am pus in centru cite o bucatica de ciocolata, apoi i-am apasat foarte putin cu furculita.
Cum am avut de multe ori probleme cu fursecurile care contin mult unt, am bagat tavile in frigider, timp in care am incalzit cuptorul la 250 de grade.

Am lasat circa 20 de minute sa se preincalzeasca cuptorul, apoi am bagat tava timp de 3 minute, dupa care am coborit temperatura la 220 de grade si am mai lasat circa 8 minute. Atentie ca se rumenesc foarte repede.
Vedeti ca un pic de margine s-au cam rumenit. Am tras usurel hirtia de copt pe masa de lucru ca sa se raceasca biscuitii, apoi am luat cite unul si cu ajutorul unui penson am periat un pic marginile, la cei care erau rumeniti. Am topit ciocolata, apoi i-am glazurat i-am trecut prin nuca de cocos (o parte), altii prin migdale macinate, i-am pus pe gratar si i-am lasat la uscat. O poza cu toata echipa de biscuitei...



duminică, 6 iunie 2010

A 5-a aniversare !!!





A fost odata ca niciodata... a fost si este zi importanta... 5 iunie...
da, 5 iunie 2005 cind a venit pe lume ingerasul nostru, Isabella.
Timpul a trecut, printesa a crescut, iar ieri am sarbatorit cinci anisori,
he, he... sintem mari, indragostite (secret, nu spunem numele amorezului...)


asa ca, mami a pregatit citeva dulciurele pentru invitati...

biscuiti

mini tartine



pateuri pentru cei mari



si iata ca a sosit momentul cind Isabella spune o dorinta si sufla in luminari,
foarte emotionata si inconjurata doar de o parte dintre micutii invitati
(restul zburdau prin gradina)



Gata, acum sint in grupa bleumarin, adica la toamna voi fi in ultimul an de gradinita....



La multi ani, ingeras scump !
Mami si tati te iubesc mult, mult de tot,
chiar daca atunci cind faci pozne, te mai si cearta...
Sa-ti fie drumul vietii presarat cu fericire si bucurii,
sa ai o viata linistita si sa fii inconjurata doar de persoane sincere !