luni, 7 decembrie 2009

Masline conservate/Olive a lunga conservazione


La ricetta in italino si trova in basso

Da... asa conservam maslinele culese din copac... si reteta si maslinele sint de la cumnata mea din Calabria.
Nu as putea spune cite masline au fost....
Ingrediente:
  • o ladita de masline verzi
  • 6 litri apa
  • 700 g sare de muraturi
  • un pahar otet
  • origano
  • usturoi
  • ardei iuti
Intii trebuie sa punem masline in apa pentru doua-trei zile, da... ati inteles bine, zile... nu ore...
Punem sarea si apa intr-un vas mare pe aragaz si cind apa da in clocot, oprim aragazul si lasam apa sa se raceasca.

Scurgem maslinele de apa si incepem sa punem in borcanele spalate si uscate, punem masline, ramurele de origano, usturoi si ardei iute. Eu am pus origano cu usturoi, origano cu ardei si doar origano.
Acum rasturnam in apa, otetul...
Cind s-a racit bine apa, turnam peste masline, punem capacul bine la borcane si le depozitam in camara.
Dupa circa 6 luni, putem deschide un borcan sa vedem ce bunatate avem acolo. Conservarea are loc pina la 2 ani, cu cit stau mai multe cu atit sint mai bune. Astea sint borcanele care mi-au iesit acest an. Daca nu uit, miine am sa desfac un borcan de anul trecut sa va arat cum sint maslinele conservate...

OLIVE A LUNGA CONSERVAZIONE

La ricetta me l'ha data la mia cognata della Calabria, e anche le olive sono di li.
  • olive verdi
  • 6 litri d'acqua
  • 700 grammi di sale grosso
  • un bicchiere d'aceto
  • origano q.b.
  • aglio q.b.
  • peperoncini q.b.
Le olive devono stare nel acqua per 2-3 giorni.
Nel terzo giorno mettiamo in una pentola, il sale e l'acqua e portiamolo ad ebollizione, dopodichè lasciamo l'acqua che si raffredda. Mettiamo nei barattoli le olive, origano, aglio, peperoncini (ognuno metti dopo il proprio gusto), e quando l'acqua e fredda mettiamo anche l'aceto, e riempiamo i barattoli e avremo cura di chiuderli bene. Si possono conservare per circa 1-2 anni.

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