Caldura mare, nu mai rezist... as sta precum ratele in cada cu apa, nu ca ratele ar sta in cada, in apa, in balti... oriunde, numai pe uscat nu, cu atita caldura...
O inghetata de cirese va popun pentru astazi, desi... iar e o reteta, preparata si mincata cu ceva timp in urma...
Acum vad ca... blogul meu nu mai este blogspot.com ci blogspot.ch, iar cu mozilla firefox la mine arata o multime de greseli, ceva chinezesc din care nu se intelege nimic, sper ca doar la mine se vede asa... adica, nu se intelege nimic din gramajul ingredientelor, ore, temperaturi... Daca e ceva ciudat si la voi, strigati la mine, ca sa le scriu indivizilor si sa-i intreb de ce schimbari fara sa ma anunte...
Dar sa trec la scris reteta.
Ingrediente:
- cca 500 g cirese fara simburi
- 100 g zahar
- 100 g lapte
- 100 g frisca lichida
- 50 g ciocolata amaruie
- o lingurita suc de lamiie
- o lingurita esenta vanilie
- o lingura de rom sau brandy (facultativ... eu nu, pentru ca inghetata a fost mincata mai mult de Isabella)
Intii de toate fierbem ciresele intr-un vas, impreuna cu zaharul, timp de 10 minute, eu recunosc ca am lasat mai mult pina s-a ingrosat un pic. Mixam bine compozitia, adaugam sucul de lamiie si mixam in continuare pina vedem ca obtinem o compozitie omogena. Lasam sa se raceasca bine, adica toata noaptea.
Acum intr-un vas, punem 300 g din compozitia cu cirese, adaugam frisca, laptele, esenta de vanilie, ciocolata taiata bucatele micute, micute, alcoolul daca il folositi si amestecam bine ingredientele.
In cuva aparatului de facut inghetata rasturnam compozitia, iar dupa cca 40-50 de minute (depinde de aparatul fiecaruia), inghetata e gata...
Eu am pus in 6 forme de briose din silicon, am acoperit cu folie transparenta bine, bine si le-am bagat in congelator, restul l-am pus intr-o forma tot de silicon, destul de marisoara, iar in momentul servirii, le-am pus deasupra un pic din compozitia de cirese, tinuta in frigider.
Va doresc o dupa amiaza minunata si va invit sa va racoriti, alaturi de mine !!!