luni, 28 octombrie 2013

Chec umplut cu pere/Plumcake con pere


La ricetta in italiano si trova in basso

Cind am vazut prima data acest chec prezentat de Iolanda pe grupul Gurmanzilor de pe FB, mi-am spus ca neaparat trebuie sa-l incerc. Asa ca, acum va prezint rezultatul...

Ingrediente necesare:

  • 5 oua
  • 12 linguri zahar (110 g am pus eu)
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 9 linguri faina (90 g, cred ca ar merge si 100 g)
  • 1 pliculet praf de copt (16 g)
  • 7 linguri lapte
  • 7 linguri ulei de floarea soarelui
  • 3 linguri cacao (cca 20 g)
  • jumatate sticluta esenta rom
  • 3 pere
Separam albusurile de galbenusuri, iar primele le mixam la viteza cea mai mare, impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, pina se ingroasa bine compozitia, ceva in genul compozitiei pentru bezele. Adaugam apoi galbenusurile, uleiul, laptele, esenta de rom si continuam mixarea, de aceasta data cu cea mai mica viteza, adica la cel mai mic nivel, da ?! Adaugam faina cernuta si amestecata cu praful de copt si cacao si tot asa continuam sa amestecam ingredientele. 
Preincalzim cuptorul la 170 de grade, asta cind ne apucam de spart ouale... In tava de chec captusita cu hirtie de copt, stiti cum se face da... Udati intii hirtia la robinet, stringeti bine sa iasa apa din ea, o scuturati ca pe cearsafuri, apoi o asezati in tava, asta ca sa nu va chinuiti cind e hirtia uscata. Asezati la distanta egala cele trei pere, spalate, sterse bine de apa... cel mai indicat ar fi sa aveti pere care sa stea frumusel in picioare, ale mele doua s-au lasat pe o parte, probabil s-au imbatat de la parfumul romului :D ... Rasturnati usurel compozitia intre perele aliniate (atentie, compozitia e destul de lichida, cel putin la mine asa a fost), dati tava in cuptorul preincalzit timp de cca 45-50 de minute. Faceti o proba cu scobitoarea ca sa vedeti daca aceasta ramine curata... Asteptati sa se raceasca bine de tot, eu am lasat toata noaptea, presarati cu zahar pudra, taiati si serviti... Delicios !!!


PLUMCAKE CON PERE

Ingredienti:
  • 5 uova
  • 12 cucchiai zucchero (110 gr)
  • una bustina di zucchero vanigliato
  • 9 cucchiai farina (100 gr)
  • una bustina lievito in polvere per i dolci
  • 7 cucchiai latte
  • 7 cucchiai olio di girasole
  • 3 cucchiai cacao (20 gr)
  • 1/2 fiala essenza di rum
  • 3 pere
Prima di tutto accendiamo il forno a 170 gradi. 
Lavorate i bianchi d'uovo in una ciotola insieme allo zucchero e zucchero vanigliato. Mescolate energicamente alla massima velocità, fino quando si addensa bene. Aggiungete dopo i tuorli , l'olio , il latte , il rum e continuate a mescolare, questa volta con la velocità più bassa, cioè il livello più basso, giusto ? Mettiamo la farina setacciata insieme al lievito e al cacao e continuiamo a mescolare gli ingredienti .
Prendiamo una forma da plumcake che va foderata con carta da forno e mettiamo tre pere "in piedi" ad una distanza più o meno uguale fra di loro. Versate lentamente composto (attenzione, la composizione è abbastanza liquida), e... nel forno caldo per circa 45-50 minuti . Prima di tirarlo fuori, fate un test con stecchino, per sicurezza....
Lasciamo che si raffreddi bene, cospargere con zucchero a velo , tagliate e servite ... 
Delizioso!


marți, 1 octombrie 2013

Vinete evantai/Melanzane a ventaglio



La ricetta in italiano si trova in basso

Am ochit reteta pe blog la Maya, o reteta delicioasa, consistenta si... aratoasa.
Ingrediente pentru umplut burticile la trei persoane. Da, atentie, o vinata e mai mult decit suficient pentru o persoana. 
Ingrediente necesare:
  • 3 vinete din alea mai lunguiete si mai suple
  • bacon, prosciutto crudo / eu am pus feliute de kaiser
  • 300 g mozzarella
  • rosii
  • 3 linguri ulei de masline extravergine
  • usturoi
  • busuioc
  • sare
Intii de toate, spalam vinetele, le stergem de apa, taiem felii fara a taia codita vinetei. Deschidem usurel vinata in forma de evantai, presaram foarte putina sare intre felii, apoi umplem cu felii de rosii, felii de kaiser (atentie, trebuiesc taiata foarte finut, eu le-am lasat cam grosute, sint bune si asa, doar ca  nu prea sint in ton cu dieta mea...), apoi cu felii de mozzarella.
Intr-un castronel punem usturoiul, busuiocul, un praf de sare si uleiul, apoi le pisam bine, pina vom obtine un mujdei cu care ungem deasupra vinetele.
In cuptorul preincalzit la 180 de grade, bagam tava cu vinete si uitam de ele cam 30 de minute, ca dupa aia musai sa le urmarim indeaproape si sa admiram cum se coloreaza-rumenesc frumos. 
Asezam pe un platou, stropim cu sucul lasat in tava si le atacam cu cutitul si furculita...
Pofta mare sa aveti !




Melanzane a ventaglio

Ingredienti:
  • 3 melanzane di forma allungata e piccole
  • fette di prosciutto cotto (io ho messo pancetta afumicata)
  • 300 gr. mozzarella
  • pomodori
  • 3 cucchiai olio evo
  • aglio q.b.
  • basilico q.b.
  • sale q.b.
Prima di tutto, ho lavato le melanzane, asciugate, poi ho tagliato le melanzane a fette nel senso della lunghezza, lasciandole perö unite dalla parte del picciolo. Salate leggermente, poi riempite con fette di pomodoro, fette di pancetta e fette di mozzarella. 
Con il basilico, aglio, sale e l'olio, facciamo una salsina che poi andiamo a spalmare sopra le melanzane. Sistemate sulla teglia da forno, a 180° per cca 40-45 minuti. Quando saranno belle colorite, togliere teglia dal forno, sistemate su un piatto da portata e servite calde con una fetta di pane morbido. 
Buon appetito !