La ricetta in italiano si trova in basso
Cind am vazut prima data acest chec prezentat de Iolanda pe grupul Gurmanzilor de pe FB, mi-am spus ca neaparat trebuie sa-l incerc. Asa ca, acum va prezint rezultatul...
Ingrediente necesare:
- 5 oua
- 12 linguri zahar (110 g am pus eu)
- 1 pliculet zahar vanilat
- 9 linguri faina (90 g, cred ca ar merge si 100 g)
- 1 pliculet praf de copt (16 g)
- 7 linguri lapte
- 7 linguri ulei de floarea soarelui
- 3 linguri cacao (cca 20 g)
- jumatate sticluta esenta rom
- 3 pere
Separam albusurile de galbenusuri, iar primele le mixam la viteza cea mai mare, impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, pina se ingroasa bine compozitia, ceva in genul compozitiei pentru bezele. Adaugam apoi galbenusurile, uleiul, laptele, esenta de rom si continuam mixarea, de aceasta data cu cea mai mica viteza, adica la cel mai mic nivel, da ?! Adaugam faina cernuta si amestecata cu praful de copt si cacao si tot asa continuam sa amestecam ingredientele.
Preincalzim cuptorul la 170 de grade, asta cind ne apucam de spart ouale... In tava de chec captusita cu hirtie de copt, stiti cum se face da... Udati intii hirtia la robinet, stringeti bine sa iasa apa din ea, o scuturati ca pe cearsafuri, apoi o asezati in tava, asta ca sa nu va chinuiti cind e hirtia uscata. Asezati la distanta egala cele trei pere, spalate, sterse bine de apa... cel mai indicat ar fi sa aveti pere care sa stea frumusel in picioare, ale mele doua s-au lasat pe o parte, probabil s-au imbatat de la parfumul romului :D ... Rasturnati usurel compozitia intre perele aliniate (atentie, compozitia e destul de lichida, cel putin la mine asa a fost), dati tava in cuptorul preincalzit timp de cca 45-50 de minute. Faceti o proba cu scobitoarea ca sa vedeti daca aceasta ramine curata... Asteptati sa se raceasca bine de tot, eu am lasat toata noaptea, presarati cu zahar pudra, taiati si serviti... Delicios !!!
PLUMCAKE CON PERE
Ingredienti:
- 5 uova
- 12 cucchiai zucchero (110 gr)
- una bustina di zucchero vanigliato
- 9 cucchiai farina (100 gr)
- una bustina lievito in polvere per i dolci
- 7 cucchiai latte
- 7 cucchiai olio di girasole
- 3 cucchiai cacao (20 gr)
- 1/2 fiala essenza di rum
- 3 pere
Prima di tutto accendiamo il forno a 170 gradi.
Lavorate i bianchi d'uovo in una ciotola insieme allo zucchero e zucchero vanigliato. Mescolate energicamente alla massima velocità, fino quando si addensa bene. Aggiungete dopo i tuorli , l'olio , il latte , il rum e continuate a mescolare, questa volta con la velocità più bassa, cioè il livello più basso, giusto ? Mettiamo la farina setacciata insieme al lievito e al cacao e continuiamo a mescolare gli ingredienti .
Prendiamo una forma da plumcake che va foderata con carta da forno e mettiamo tre pere "in piedi" ad una distanza più o meno uguale fra di loro. Versate lentamente composto (attenzione, la composizione è abbastanza liquida), e... nel forno caldo per circa 45-50 minuti . Prima di tirarlo fuori, fate un test con stecchino, per sicurezza....
Lasciamo che si raffreddi bene, cospargere con zucchero a velo , tagliate e servite ...
Delizioso!