Aceasta reteta face parte din categoria celor sanatoase si rapide... pentru copii mici si mari...
Avem nevoie de:
- piept de pui
- snacks/chips-uri/patatine (in italiana)
In cazul meu, am "palmat" ca sa nu zic "furat" chips-urile Isabellei, le-am farimitat cu miinile cit de marunt am putut...
Hmmm, am avut cam putine si le-am amestecat cu altele dar mai albe si de alta calitate. Gresit, sa nu faceti ca mine, ca altfel nu vor mai fi frumoase si colorate. Si inca ceva, sa fie punga desfacuta proaspat, adica sa fie crocante nu molcute.pieptul il taiem/transam in felii subtiri, fara sa punem sare ca chips-urile sint sarate si au si ulei, deci nici ulei nu putem pe carne
Luam cite o bucatica de piept, o punem in farfuria cu chips-uri si apasam cu podul palmei bine pe bucata de carne, ca sa se lipeasca cit mai multe si cit mai bine, intoarcem si pe partea cealalta si le punem in tava cuptorului pe hirtie de copt. Bineinteles ca asa facem cu toate bucatile... Vedeti in poza ca chips-urile sint de doua culorile. Daca chips-urile vor fi dintr-o punga abia deschisa, vor fi mai crocante, deci se vor farima mai bine si se vor lipi mai bine de carne. Am mai spus asta o data, dar stiti cum e de la o virsta... repetam sa nu uitam (adica asa fac eu)...
Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade si le lasam pentru 10-15 minute, pina cind chips-urile devin crocante. Se servesc calde si crocante, cu sau fara salata de rosii. Pofta mare !