Si de aceasta data, reteta face parte tot din bucataria italiana.
Ingrediente pentru 4 persoane:
- 500/600 g muschi de porc
- 1/2 pahar vin marsala sau vin rosu
- 30 g unt
- 4 linguri ulei (de masline am pus eu)
- o lingura de otet balsamic
- faina de griu
- sare
- piper
si-l batem usurel cu ciocanul pentru carne, saram si piperam dupa gust...
Intr-o tigaie de prajit punem la topit untul apoi adaugam uleiul, iar in momentul cind e cald, punem feliutele de carne date prin faina, bineinteles cite doua, ca toate o data nu intra in tigaie, le lasam sa se rumeneasca foarte putin pe o parte, dupa care intoarcem pe cealalta, le scoatem pe o farfurie si le acoperim cu un capac.
Carnea este foarte molcuta fiind prajita in amestecul unt/ulei, nu s-a intarit absolut deloc.
In sucul ramas in tigaie, adaugam otetul balsamic si vinul, se vede din poza ca e inchis la culoare din cauza vinului si a otetului
cernem peste suc foarte putina faina de griu si amestecam repede sa nu se faca... cocoloase
Vom obtine o crema nu prea groasa, in care vom adauga din nou carnea si o lasam citeva minute, ca sa prinda gustul ingredientelor. Scoatem pe un platou ...
si servim cu cartofi la cuptor sau salata de rosii. Pofta mare !
Arata tare bine, trebuie incercata reteta! Te pup.
RăspundețiȘtergereMultumesc Elisa, sa stii ca e foarte gustoasa. Pupici !
RăspundețiȘtergeremi-ai facut o poftaaaaaaaaaaa!
RăspundețiȘtergereBucatarule maniac, fugi repede si cumpara carne, ca esti prea departe ca sa-ti poti satisface pofta... Multumesc de vizita !
RăspundețiȘtergeredraga mea,ce minunat l-ai gatit,venim azi la tine la cina?
RăspundețiȘtergereMultumesc Alison, te astept cu mare placere ! Pupici !
RăspundețiȘtergerearata divin ! felicitari bucataresei tare pricepute :)
RăspundețiȘtergereMultumes, Boscodina ! Pupici !
RăspundețiȘtergere