Stiu ca aceasta tarta, ar fi mult mai gustoasa mincata toamna, dar cum vremea de afara ma imbie sa incalzesc bucatarioara iar merele nu lipsesc de pe masa, e binevenit si acum, chiar daca sintem la sfirsitul lunii mai.
Ingrediente pentru aluat: - 300 g faina
- 125 g unt la temperatura camerei
- 70 g zahar
- 2 oua
- semintele de la o pastaie de vanilie
Crema:
- 100 ml frisca lichida
- 50 g zahar
- un ou
Pentru umplut tarta:
- gem de caise (eu am pus de piersici)
- 3 mere
Facem intii aluatul. Faina cernuta, impreuna cu untul taiat bucatele, zaharul, ouale si semintele de la pastaia de vanilie (eu am pus un pliculet de zahar vanilat), le mixam bine, apoi rasturnam aluatul pe masa de lucru si trecem la framintat cu minutele. Lasam aluatul acoperit, intr-un loc mai racoros, nu in frigider. Dupa vreo ora, am intins aluatul pe masa de lucru, apoi am tapetat cu aluatul tava de tarte, apasind bine pe margini pina la bordul tavii. Intepam cu furculita aluatul, punem un strat subtirel de gem, apoi feliile de mere, spalate, curatate si taiate foarte subtirel.
Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de cca 25 de minute, iar intre timp pregatim crema.
Zbatem oul impreuna cu zaharul, apoi adaugam frisca lichida.
Dupa ce au trecut cele 25 de minute, scoatem tava din cuptor, punem crema deasupra, bagam din nou tava in cuptor si o lasam cca 15-20 de minute (eu am lasat doar 15 minute).
Lasam sa se raceasca, taiem si servim.
Va spun ca pozele am reusit sa le fac din "zbor", ca deja disparuse din tarta aproape jumatate.
Delicioasa...