Am descoperit din nou in gradina, doi frumosi dovlecei, asa ca... o tarta sarata la ceas de seara a mers unsa, unsa...
Ingrediente:- un pachet aluat foetaj rotund
- 2 dovlecei
- o ceapa mijlocie
- 200 g ricotta /puteti folosi si brinza de vaca
- parmezan ras
- 2 oua
- 10 frunze de busuioc proaspat
- doua linguri ulei de masline
- o mozzarella
- 3 rosii cherry
- sare
- piper
Am dat intii drumul la cuptor la 200 de grade. In tava de la tarta, am intins frumusel aluatul pe care l-am intepat cu furculita, l-am intepat bine de tot sa nu se umfle in cuptor si sa dea afara din tava umplutura.
Am spalat, sters de apa si taiat rondele subtirele, cei doi dovlecei... Separat am zbatut ricotta, doua miini pline de parmezan (nu l-am cintarit), ceapa curatata, spalata si taiata marunt (daca doriti puteti sa o prajiti un pic, eu evit prajelile), apoi am pus cele doua oua (eu am avut si un albus de la o alta reteta) am adaugat busuiocul spalat si taiat cit mai marunt, am sarat, piperat, am adaugat uleiul si am zbatut bine ingredientele. In tava peste aluat am pus doua rinduri de dovlecei, am pus jumatate din umplutura cu ricotta, din nou dovlecei, adica restul, din nou umplutura cu ricotta, am decorat cu rosiile spalate, sterse de apa si taiate in doua, am presarat parmezan deasupra, am pus mozzarella taiata cuburele mici si am bagat tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade, timp de cca 45-50 de minute, depinde foarte mult de cuptor.
Cind e gata tarta, o scoatem din cuptor, o lasam sa-si dea duhul, ca altfel limbuta noastra va avea de suferit, iar atunci cind e calduta, taiem si servim... Pot sa spun ca Isabella, care e antidovlecei, a mincat tot din farfurie, fara sa zica nimic si mi-a spus ca a fost super-gustoasa...
Pofta buna !!!