Ninge, ninge... in sfirsit a venit si la noi iarna... Pai e frumos asa, cu muntele in spatele casei si sa nu vad zapada de vreo 3-4 ani ?! Pai daca tot e alb peste tot, numai buna e vremea de facut biscuiti, ninsi bineinteles...
Ingrediente:- 3 galbenusuri
- 60 g zahar
- un pliculet zahar vanilat
- 125 g unt
- 250 g faina
- 8 g praf de copt
- gem de mere (sau de care avem)
Am separat intii ouale, am mixat galbenusurile impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, pina s-au albit galbenusurile si zaharul s-a topit.
Am adaugat untul la temperatura camerei si am mixat din nou, apoi am inceput sa adaug cite o lingura din faina cernuta impreuna cu praful de copt.
Mixam pina se incorporeaza bine ingredientele. Intre doua foi de hirtie de copt, intindem aluatul (eu am pus doar sub aluat o coala si intindem frumos aluatul cu sucitorul/melesteul/facaletul din dotare, pina vom obtine o foaia nu prea groasa, dar nici prea subtire (scuze, am uitat sa masor)...
Punem foaia cu tot cu aluat in tava de copt si o bagam in frigider pentru cca 30 de minute. Scoatem din nou tava (tavile, ca eu am avut doua) taiem forma dorita, eu am inaugurat noile forme... daca dorim o parte le putem lasa intregi, iar la cealalta jumatate de biscuiti le facem o gaurica in mijloc,... eu le-am gaurit pe toate.
Bagam din nou la frigider, tavile tapetate cu hirtie de copt pe care am pus biscuitii, timp de 30 de minute.
Incalzim intre timp cuptorul la 160 de grade, iar cind au trecut cele 30 de minute, bagam pe rind (nu amindoua deodata) tavile in cuptor, timp de cca 15 minute (daca biscuitii sint mai mari, putem lasa si 20 de minute), dar asta vedem la fata locului, da ?!
Lasam la racit, apoi lipim doi cite doi, cu gem de mere (fiecare pune de care are) si-i presaram cu un pic de zahar praf.
Cu aluatul ramas, am mai facut niste biscuiti micuti... sint deliciosi, dar cam putini, tura viitoare trebuie sa maresc cantitatea de ingrediente.
Va doresc o duminica placuta ca noi ne pregatim sa facem un omulet de zapada, iuhuuuuuuuu...