Pentru toti cei care-mi trec pragul, ofer din inima acest tortulet micut, finut..., stiti ca am doua miini stingi cind e vorba de decorat torturi si cum de dimineata nu am chef de nimic, rezultatul se vede in imagine...
Astazi ma simt mai ciudat, o fi virsta, o fi primavara, nu am aflat raspunsul... inca...Va doresc o zi minunata !
Ingrediente pentru blat:
- 3 oua
- 130 g zahar
- 120 g faina
- 10 g amidon alimentar
- esenta de vanilie
- 16 g praf de copt (facultativ) ... eu nu l-am pus
- crema pasticcera
- 60 g ciocolata amaruie
- capsuni
- 200 ml frisca lichida
- un pliculet de zahar vanilat
Intr-un vas mixam timp de 15 minute, ouale impreuna cu zaharul, pina vom obtine o compozitie spumoasa. Adaugam apoi faina si amidonul cernute si amestecate bine, iar daca dorim adaugam si praful de copt. Tapetam o tava rotunda (21 cm diametrul) cu ulei si faina, apoi turnam compozitia in ea, bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 g pentru circa 25-30 de minute.
Lasam blatul la racit si preparam crema pasticcera, reteta o gasiti aici, iar cind crema era aproape gata, am adaugat 60 g ciocolata amaruie.
Am taiat blatul in trei, am pus un strat de crema (eu nu l-am insiropat pentru ca era destul de fraged), la sfirsit am acoperit cu frisca lichida zbatuta impreuna cu pliculetul de zahar vanilat. Cum imi mai ramasese crema, am farimitat citiva biscuiti , am pus un pic de cacao si am format citeva bilute pentru decor, am pus si feliute de capsuni si gata... Tortul l-am pus la frigider, pina in momentul servirii...
O luminarica a fost suficienta, pentru ca ar fi trebuit o roata, daca as fi pus 45...
O feliuta virtuala pentru voi...