- un pachet aluat foetaj
cca 8 bucati sparanghel proaspat
8 felii de prosciutto crudo
brinza brie taiata feliute subtiri
un ou zbatut
seminte de mac
Fierbem sparanghelul "al dente" intr-un vas incapator, in apa sarata si-l lasam la racit.
Derulam aluatul de foetaj si punem 4 felii de prosciutto crudo (cred ca merge si cu sunca presata)
Feliutele mele au fost taiate acasa, deci sint cam bucatele, de aia nu se poate vedea ca ar fi 4 felii.
Acoperim cu felii de brinza (putem pune si brinzica moale din cea feliata)
punem apoi sparanghelul
dupa care, punem din nou brinza si terminam cu prosciutto crudo.
rulam aluatul paralel cu sensul in care am asezat sparanghelul, inchidem bine la capete si transferam rulada intr-o tava pentru cuptor pe hirtie de copt. Ungem cu ou zbatut si presaram deasupra mac.
Bagam in cuptorul preincalzit la 180° pentru circa 35-40 minute sau pina se rumeneste bine rulada.
Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca, taiem feliute si servim alaturi de o bericica.