Pasticcini sau mai pe romaneste, fursecuri umplute cu crema pasticcera.
Intii mergem la cumparaturi:
- 200 g faina 00
- 80 g amidon de cartofi
- 120 g unt la temperatura camerei
- 50 g zahar praf
- 2 galbenusuri
- coaja rasa de la o lamiie (sau esenta)
- 1 lingurita rasa de bicarbonat de sodiu
- pentru umplutura: crema pasticcera
- nuca de cocos (sau nuca macinata)
Intii de toate, preparam aluatul (pasta frolla), punem frumos in robot toate ingredientele si mixam pina vom obtine o frumoasa minge... Invelim aluatul intr-o folie si-l bagam in frigider timp de o ora. Eu am sarit pasajul asta, am intins aluatul la o grosime de 4-5 mm, am taiat cerculetele de circa 6 cm diametrul si le-am asezat in tava tapetata cu hirtie de copt, dupa care am bagat tavile in frigider timp de o ora. Preincalzim cuptorul la 180 de grade si bagam tavile, pe rind, timp de cca 15 minute. Atentie trebuie sa se coloreze foarte putin, nu le lasati sa se rumeneasca. Lasam la racit si punem pe cite un biscuit crema pasticcera (puteti cumpara din comert un pliculet si-l faceti dupa instructiunile scrise), acoperim cu un alt biscuite, punem cite un mot de crema deasupra (eu am pus frisca, ca aveam in instrumentul cu pricina de la tortuletul Isabellei, asa ca am folosit frisca), presaram cu zahar praf si punem in frigider
è... voila... servim cu gura plina, alaturi de o cafea sint innebunitor de bune. Eu doar le-am gustat linga cafea, pentru ca au facut parte din meniul pentru ziua Isabellei, deci... punct ochit, punct lovit, au disparut...
Va rog serviti cu incredere, sint deliciosi, delicioase... spuneti-le cum vreti...
Si cu aceasta reteta va saluta o viitoare scolarita
si ne dorim vacanta placuta !!!
Vacanta placuta tuturor, ne auzim peste doua saptamini !!!
Vacanta placuta !!!
Si cu aceasta reteta va saluta o viitoare scolarita
si ne dorim vacanta placuta !!!
Vacanta placuta tuturor, ne auzim peste doua saptamini !!!
Vacanta placuta !!!