La ricetta in italino si trova in basso
Reteta o am de pe FB, apartine lui Valerio Bubba membru al grupului "Amo la cucina calabrese"
Ingrediente necesare cu modificarile facute de mine:
- 250 g paste cavatelli (eu nu am gasit si am folosit gnocchetti sardi)
- 400 g midii
- 150 g rosii cherry
- 100 g fasole albe
- o jumatate ceapa
- un catel de usturoi
- patrunjel
- piper alb (eu am avut negru)
- ulei de masline
- sare
Intii de toate spalati bine sub jetul de apa midiile, eu le spal cu un spalator de sirma, din cel pentru bucatarie, bineinteles... In tigaia de prajit puneti un pic de ulei, catelul de usturoi curatat si midiile. Puneti un capac deasupra, lasat la foc mare si asteptati ca acestea sa se deschida. Cind vedeti ca acestea sint gata, dati tigaia de pe foc la o parte, lasati sa se racoreasca un pic si le desfaceti usurel de pe conchilie (puteti cumpara si din cele congelate ca sint gata curatate, eu prefer sa le "jumulesc" cu minutele mele).
In alta tigaie de prajit, punem un pic de ulei si prajim pina devine aurie, ceapa curatata, spalata si taiata. Adaugam rosiile pe care le-am spalat cu taiat marunt si lasam pe foc circa 10 minute. Adaugam peste rosii midiile si fasolele (eu le-am pus seara la umflat in apa cu sare, apoi le-am fiert a doua zi). Lasam din nou pe foc timp de 10 minute, saram si piperam dupa gust. Atentie, ca midiile sint un pic saratele, chiar daca le tineti sub jetul de apa cind le curatati, tot vor fi un pic sarate.
Intr-o oala cu apa sarata, fierbem pastele (stiti ca se pun in momentul cind apa incepe sa clocoteasca, da ?!), le scurgem de apa, le rasturnam in tigaia de prajit, amestecam bine toate ingredientele ca sa se condimenteze bine pastele, presaram patrunjel taiat marunt si... gata...
Cum fasolele de la condimente se confundau in farfurie cu pastele, am mai aruncat pe ici pe colo, cite o fasole alba...
Papita e gata, poftiti la masa ! Pofta buna sa aveti !Gnocchetti sardi con fagioli bianchi e cozze
- 250 gr di cavatelli (io non li ho trovati e ho messo gnocchetti sardi)
- 400 gr di cozze
- 150 gr di pomodori ciliegino
- 100 gr di fagioli cannellini
- 1/2 cipolla
- 1 spicchio di aglio
- prezzemolo
- pepe bianco (io nero)
- olio extravergine di olive q.b.
- sale q.b.
Preparazione:
Pulite le cozze con acqua corrente sfregandole con uno spazzolino duro.
In una padella mettete dell'olio, lo spicchio di aglio e le cozze. Mettete il coperchio, alzate la fiamma e aspettate che si aprano.
Nel frattempo in un altra padella mettete a soffriggere la cipolla e aggiungete i pomodorini. Lasciate cuocere per 10 minuti circa, poi unite i fagioli e le cozze aperte. Far cuocere per altri 10 minuti. Aggiustate di sale e di pepe.
Mettete a cuocere la pasta, scolatela al dente e saltatela nella padella con il condimento. Spolverate con prezzemolo e servite in tavola.
Buon appetito !