N-am facut niciodata, pina acum, paste cu ficatei de pasare. Dar cum in revista pe care mi-a cumparat-o Isabella cind a fost la cumparaturi cu tati, era si o reteta cu spaghetti si ficatei, eu am transformat-o in tagliatelle cu ficatei...
Ingrediente necesare pentru 4 persoane:
- 400 g tagliatelle
- 200 g ficatei si inimioare de pui
- 4 linguri ulei de masline
- o ceapa alba micuta
- 10 g concentrat de rosii
- un pahar vin alb
- 100 g prosciutto crudo
- 40 g parmezan ras
- patrunjel
- piper
- sare
Spalam ficateii si inimioarele, apoi le taiem feliute. Intr-o tigaie de prajit, infierbintam uleiul si coloram putin ceapa spalata si taiata felii subtiri. Adaugam si patrunjelul spalat si taiat marunt, apoi invirtim ceapa pina vedem ca devine "blonda", nu ca mine, ci ca ceapa... Adaugam inimioarele taiate felii si le prajim cca 3 minute, adaugam concentratul (din cel la tub am avut eu), imbatam cu paharul de vin alb si lasam la foc mic, timp de 15 minute. Adaugam apoi ficateii si prosiutto taiat cuburele si lasam din nou timp de 5 minute, amestecind incontinuu. Adaugam sare si piper dupa gust.
Separat, in apa clocotita cu sare, fierbem pastele, le scurgem de apa si le rasturnam peste sosul de ficatei si-l amestecam pe foc timp de un minut.
Asezam in farfurii, presaram un pic de patrunjel taiat marunt si mult parmezan (eu mai putin, cica sa nu ma ingras...).
Delicioase...
Va doresc, pofta mare !