In sfirsit am ochit doi dovlecei in gradina mea... Am facut repejor un strudel, bunut, bunut...
Ingrediente:
- un pachet aluat frantuzesc
- doi dovlecei
- prosciutto cotto
- brinza topita (sottilette)
- lapte si mac pentru uns pe deasupra
De obicei folosesc aluatul frantuzesc proaspat, acesta a fost congelat si nu a iesit atit de "umflat in pene" cum imi place mie. Am preincalzit cuptorul la 180 de grade, am intins aluatul frantuzesc, am asezat un strat de dovlecei spalati si taiati pe lungime cit de subtiri am putut (eu am o specie de razatoare care taie foarte subtire), am asezat un strat de prosciutto cotto (merge foarte bine sunca presata), bucatele de brinza topita si am continuat cu inca un strat de dovlecei, prosciutto cotto, brinzica. Am rulat strudelul, nu prea strins, altfel ramine aluatul crud pe interior, am uns cu lapte, apoi am presarat mac si am bagat tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de cca 40 de minute.
Am lasat la racit, iar cind era foarte putin caldut, l-am taiat felii si am servit. E foarte gustos caldut, dar si rece merge nemaipomenit de bine, daca asezam alaturi si niste felii de rosii, condimentate cu ulei, otet balsamic si origano.
Pofta mare !
Mooooaaammmma cum arata.Ce pofta mi-ai facut.
RăspundețiȘtergereAm notat reteta.Te pup cu drag.
Sa spun si ce gust are ?! Yamiii... Pupici si o zi minunata sa ai !
ȘtergereYmiiiiiii ! ce bunatate !
RăspundețiȘtergereA fost... yumiii...
ȘtergereAu un aspect atat de apetisant !:)
RăspundețiȘtergereDelicioase!
Multumesc !
ȘtergereChiar asa cum spunea Micul: moooaaaaammmmmaaaaaa cum arata! :D
RăspundețiȘtergereImi curg bale cum are Kiva (catelusha noastra) cind ii trec gainile pe sub nas. :)))))))))))))))))
Tu poti sa rezolvi problema, catelusha nu prea are sanse... hi, hi...
ȘtergereWow... arata foarte fff bine, salivam toti pe aici :)) pupicei!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc, Mihaela ! Pupici !
ȘtergereImi inchipui ce gust a avut dovlecelul cu branza topita!Mi-ai facut pofta de ceva cu dovlecel,preferatul meu!Pupici s o zi buna sa aveti!
RăspundețiȘtergereA fost foarte bun, mai facusem eu cu altfel de brinzeturi, dar brinzica asta, ramine moale si cind e rece, nu se intareste... Pupici si fug in gradina sa vad daca a mai rasarit vreun dovlecel...
ȘtergereSi eu fac ceva asemanator, e delicios!!Pupci
RăspundețiȘtergereAtunci am dreptate cind zic ca e bunut tare... Pupici !!!
ȘtergereMi-ar prinde si mie doua trei portii. Ce bine arata! N-am facut niciodata dar m-ai facut sa imi salvezi si eu reteta. Dupa post sper am sa o fac si eu pentru ai mei. Weekend placut.
RăspundețiȘtergereCarol, sigur doua-trei cite vrei... Sa te ajute Dumnezeu sa tii post, eu nu prea reusesc in perioada asta, ca mereu sintem plecati... Pupici si week-end minunat sa ai !
ȘtergereO bunatate.Ce spui de un musafir?Pupici!
RăspundețiȘtergerePentru prieteni dragi, oricind... Te astept ! Pupici !
ȘtergereO minunatie de strudel!
RăspundețiȘtergereMultumesc ! Week-end placut !
ȘtergereHmmm foarte interesant si cred ca tare delicios!!
RăspundețiȘtergereA fost delicios... brinzica topita ramine moale, moale si te imbie la mincat, dar cu un paharut de bere rece alaturi...
ȘtergereAhhh, super din nou...un deliciu!! Felicitari pentru retetele frumoase!!
RăspundețiȘtergere