ricetta in italiano si trova in basso
Un aperitiv rapid de facut, crocantel si rapid de mincat, bineinteles cu ceva in paharutul de linga farfurie.
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- un pachet aluat frantuzesc
- 160 g brinza philadelphia (atit cintareau cuburele din frigider)
- 100 g sunca presata (prosciutto)
Scoatem ingredientele din frigider cu cel putin 10 minute inainte de a ne apuca de lucru. Intindem foaia de aluat si punem brinza
Cu ajutorul unui cutit intindem cit mai uniform brinza pe foaia de aluat lasind un picut de spatiu pe margini, dupa care asezam feliutele de sunca taiate cit mai subtirel posibil
rulam foaia, nu prea strins pentru ca aluatul se umfla in cuptor..., si taiem feliute de cca 2 cm
Punem feliutele in tava cu hirtie de copt si bagam in cuptorul preincalzit la 200 de grade, pentru circa 15 minute, sau depinde cit de rumenite vreti sa fie rulourile. Le asezam pe un platou si le servim caldute... Va recomand cu caldura sa aveti un paharel de vinut, bere... la indemina...
GIRELLE CON PROSCIUTTO COTTO
Ingredienti:
- una confezione di pasta sfoglia
- 160 g formaggio philadelphia
- 100 g di prosciutto cotto
Su un piano da lavoro stendiamo la pasta sfoglia, dopodiché spalmate il formaggio lasciando liberi i margini e
adagiate le fettine di prosciutto cotto tagliato a fettine sottile.Arrotolate quindi la pasta sfoglia farcita come se fosse un rullo e tagliatela a fette di circa 2 cm di spessore.
Mettetele in una teglia coperta di carta da cucina e cuocetele in forno preriscaldato a 200° per circa 15 minuti, o finché sono pronti. Servitele subito calde e croccanti.
Un antipasto buonissimo...
Foarte frumoase!
RăspundețiȘtergeredeja salivez la calorioasele astea roz!
RăspundețiȘtergereArată super ...voi
RăspundețiȘtergereîncerca şi eu.
O seara frumoasă!
Che buoni e sfiziosi
RăspundețiȘtergerefoarte bine arata! asa ne fac cu ochiul!
RăspundețiȘtergereMultumesc cuscra, eu as spune ca-s foarte gustoase...
RăspundețiȘtergerenu ma mai joc,alea tale is mai faine ca ale mele :)))) o saptamana faina sa ai dragutzo!
RăspundețiȘtergereAlison, nu saliva ca-i pacat... sau postesti si nu indraznesti ?!
RăspundețiȘtergereMultumesc Elena, nu o sa-ti para rau daca le faci... doar ca dispar cam repede... O saptamina minunata !
RăspundețiȘtergereVero Mary, peccato che spariscono subito...
RăspundețiȘtergereEllis, sa stii ca-s o bunatate !
RăspundețiȘtergereHai mai Claudia, ca nu-s mai frumoase, ti se pare... O saptamina buna !
RăspundețiȘtergereSi eu te-am adaugat in lista prietenilor mei.Ai un blog foarte frumos cu multe retete interesante
RăspundețiȘtergereMultumesc Dulcik si pentru ca-ti plac retetele si pentru ca ma numar printre prietenii tai. O saptamina buna !
RăspundețiȘtergereMinunat.Tocmai le-am descoperit aici la tine si le voi incerca si eu.
RăspundețiȘtergereMultumesc, sa-mi spui daca ti-au placut... Vezi ca pe mine ma certa fetita, cica "mami, ai mincat prea multe"...
RăspundețiȘtergere