by Ella
Pentru saleuri cu brinza si hamsii, avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
un pachet aluat foetaj
brinza topita/cascaval
hamsii
chimen/susan/mac
Scurgem mai intii hamsii de uleiul in care au fost conservati, ii asezam pe hirtie absorbanta si ii acoperim tot cu hirtie ca sa absoarba tot uleiul.
Intindem aluatul si-l taiem intii in doua pe lungime, apoi in fisii destul de late pentru a putea acoperi bine brinza si hamsii (aici eu am gresit ca le-am taiat cam inguste si mi-au cam dat de lucru...). Asezam pe fiecare bucata de aluat, o feliuta de brinza topita si jumatate de pestisor si incepem sa rulam si sa rasucim un pic aluatul la capete, ca pe bomboanele de craciun..., ungem cu ou si presaram chimen
Dam in cuptorul preincalzit la 185 de grade, pentru circa 15 minute. Sint foarte gustoase, dar va recomand sa le serviti cu un paharut alaturi, altfel setea isi va spune cuvintul. Pofta buna !
Sarbatori fericite, Daniela si noul an sa va aduca numai ce e mai bun!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult, Iulia ! Iti doresc, un an cu bucurii si impliniri, bunastare si iubire !
RăspundețiȘtergereMa bucur ca ti-au placut, ti-au iesit faine.
RăspundețiȘtergereTe pup.
Multumesc de reteta, Elisa, sa stii ca avut mare trecere, mai ales la sot, care-i innebunit dupa hamsii... Pupici !
RăspundețiȘtergere