Un desert rapid si usor de facut, racoritor si gustos..., iar dupa cum am promis, am venit cu reteta in dinti, ca dulciurile cheesecake-urile au disparut.
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 100 g de biscuiti digestivi
- (se pot folosi biscuiti normali, din cei mai crocanti)
- 80 g de unt topit
- 100 g de brinza philadelphia
- 150 ml de frisca lichida proaspata
- 2-3 linguri de zahar tos
- un ou
- un pachetel de zahar vanilat (eu am folosit jumatate de fiola de vanilie)
- zmeura si ciocolata topita pentru ornat
Punem biscuitii in robot si-i mixam, apoi adaugam untul topit dar rece si amestecam din nou.
Punem in forme cite o lingura de biscuiti si daca biscuitii nu sint farimati marunt, apasam bine cu mina ca sa formam baza mini cheesecake-ului. La mine a fost destul de molcuta compozitia si nu a fost nevoie sa apas pe biscuiti. Ideal ar fi daca aveti forme de silicon dar cu 8 forme, eu am avut doar cu sase si am umplut cam mult formele. Daca formele nu sint de silicon, le ungem cu unt sau punem hirtie de copt.
Spalam mixerul si amestecam impreuna frisca lichida (asa cum este nu zbatuta), brinza philadelphia (poate fi inlocuita cu ricotta sau mascarpone), adaugam zaharul, zaharul vanilat sau esenta, oul si mixam bine toate ingredientele.
Varsam crema in forme peste baza din biscuit si bagam in cuptorul preincalzit la 150 de grade, pentru circa 20-25 minute,vedeti ca am exagerat cu crema de brinza, ar fi incaput de minute, dar in 8 forme.
Le scoatem din cuptor si le lasam la racit, dupa care le bagam cu tot cu forma in frigider. Cel bine e sa le lasam toata noaptea, apoi sa le scoatem din forme, sa le asezam pe farfurie, le ornam cu zmeura si presaram un pic de zahar pudra, iar daca inimioara noastra o cere, atunci topim si-un pic de ciocolata si ornam cum ne pricepem mai bine.