Asta-i o reteta inventata, pentru ca aveam niste prosciutto cotto in frigider si nu prea aveam pofta sa-l maninc.
Avem nevoie de:
paste bucatini
cca 150 g prosciutto cotto
doua linguri brinza gorgonzola
o lingura ulei
sare pentru paste
Intr-o oala punem apa si o lingura cu sare, iar cind apa incepe sa fiarba adaugam pastele (dar asta stie orice mincator de paste), fiecare pune ce fel de paste doreste sau de care are prin dulap...
Intre timp, punem tigaia de prajit impreuna cu uleiul la infierbintat, adaugam prosciutto taiat
lasam foarte putin la prajit, intorcind cind cind in cind, dupa care adaugam gorgonzola
si invirtim cu lingura de lemn pina se topeste brinza. Atentie, daca pastele nu sint inca fierte, inchidem ochiul de la aragaz si dam tigaia de prajit la o parte.
scurgem pastele care intre timp au fiert *al dente* si le rasturnam in tigaia de prajit, amestecam totul bine, bine
punem in farfurie si le servim calde, calde, sint o bu-na-ta-te...
Buon apetito !
impresionanta colectie de mancaruri din bucataria italiana, felicitari!
RăspundețiȘtergerela noi in tara cam astea se pot gasi in meniul diferitelor restaurante: mancare italieneasca, pizza
"De afara", cu un background italian tu cel mai probabil vezi mai bine cam in ce masura seamana cu realitatea a ceea ce se cheama aici "italienesc"..
Iar pe tema bucataria romaneasca, cam asta ar mai fi o lista:
mancare traditionala, romaneasca