Ingrediente:
- 300 g faina
- 250 g zahar
- 250 ml de frisca lichida (sau 200 ml frisca si 50 ml lapte)
- 2 oua
- 1 pachetel praf de copt
- 1 lingura de ulei
- 1 lingurita de tuica sau lichior /eu am pus cognac
- un pachetel de zahar vanilat
- 50 g de ciocolata amaruie
Zbatem bine ouale impreuna cu zaharul, pina vom obtine o compozitie deschisa la culoare.
Adaugam frisca lichida, uleiul, cognacul, zaharul vanilat si faina cernuta impreuna cu praful de copt.
Amestecam bine ingredientele si intr-o forma pentru ciambele, unsa cu unt si tapetata cu faina, punem jumatate din compozitie (sau daca vreti fara ciocolata, puteti pune toata compozitia)...
In cealalta jumatate de compozitie, adaugam ciocolata topita in MO si amestecam bine ca sa se incorporeze ciocolata. Rasturnam in tava compozitia cu ciocolata deasupra celei cu frisca si cu ajutorul unei scobitori amestecam compozitiile.
In cealalta jumatate de compozitie, adaugam ciocolata topita in MO si amestecam bine ca sa se incorporeze ciocolata. Rasturnam in tava compozitia cu ciocolata deasupra celei cu frisca si cu ajutorul unei scobitori amestecam compozitiile.
Bagam tava in cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru circa 40-45 de minute. Trebuie sa avem in vedere, ca deasupra ciambella trebuie doar sa inceapa sa se coloreze, asa ca dupa circa 30 de minute e bine sa facem o proba cu scobitoare, ca s-ar putea ca ciambella noastra sa fie gata, altfel riscam sa iasa cam uscatica. Asa arata proaspat scoasa din cuptor, bineinteles ca aceasta este partea de dedesubt.
Pudram cu zahar sau si mai bine, glazuram sau topim niste ciocolata alba si decoram ciambella.
E pufoasa si delicioasa...
Buon Anno , un dolce meraviglioso!
RăspundețiȘtergereBuon Anno anche te, Mary e buone feste ! Bacio !!!
RăspundețiȘtergere