Ingrediente:
30 g unt
1 kg carne roast-beef (carne de vita-muschi)- 2 linguri faina de griu
- piper (optional)
- sare
- 3-4 linguri de vin
- o jumatate ceapa
- rozmarin
Dam drumul la cuptor la temperatura maxima. Daca bucata de carne de vita, e taiata in mod iregular, legati-o cu o bucata de sfoara pentru a-si mentine forma. Al meu l-am cumparat legat, ca sa nu spun alta prostie...
Intr-o tigaie antianderenta, topim untul, adaugam rozmarinul, ceapa taiata marunt si piperul (asta nu l-am pus ca altfel nu mai minca domnisoara)...
adaugam carnea pe care o trecem intii prin faina si o prajim pe toate partile... ATENTIE, invirtiti cu doua furculite de lemn, spun din lemn, pentru ca nu trebuie intepata carnea. Dupa circa cinci minute (cam atit dureaza pina rumenim carnea pe toate partile),
si cam asa arata carnea dupa cele cinci minute... transferam carnea pe gratarul aragazului iar sub gratar asezam un vas in care se va scurge sucul din carne
Lasam carnea sa se prajeasca la temperatura maxima timp de 15 minute, dar la fiecare 5 minute luam cu lingura sucul lasat de carne si umezim carnea. Dupa primele cinci minute, umezim roast-beef-ul cu vinul rosu. Apoi din nou dupa alte cinci minute umezim carnea cu sucul lasat. Dupa 15 minute, micsoram temperatura cuptorului la 200 de grade si saram putin carnea la suprafata. Lasam la aceasta temperatura circa 15 minute, umezind la fiecare cinci minute.
Dupa ce au trecut si aceste 15 minute, punem carnea intr-o foaie de aluminiu si o lasam in cuptor timp de 10 minute, asa lichidul va ajuta carnea sa devina foarte frageda. Acest fel de carne se serveste "in singe", deci nu trebuie sa rezulte o friptura uscata.
Se taie feliutele foarte subtiri si condimentam cu sucul lasat de carne.
Noi am servit-o alaturi de salata de varza si rosii, dar merge de minute cu cartofi la cuptor.
May all your dreams come true and may you be blessed with all the best things in life!
RăspundețiȘtergereHappy New Year 2010! XO
La Multi Ani su sanatate si fericire!
lA MULTI ANI CU MULTA SANATATE!! SI SA TE BUCURI DE FETITA TA....SA ITI ADUCA NUMAI BUCURII
RăspundețiȘtergereLa multi ani!
RăspundețiȘtergereUn 2010 plin de realizari frumoase pe toate planurile!
La multi ani! Sa iti aduca Anul Nou multa sanatate, bucurii si impliniri alaturi de cei dragi.
RăspundețiȘtergereLa multi ani sanatosi si voiosi. Sa ne incanti cu bunatatile tale si in 2010.
RăspundețiȘtergereNina, Alina, Alexandrina, Elisa, Ghiocel, va multumesc din suflet pentru urari si le reintorc la rindul meu, dorindu-va un an nou minunat, cu impliniri, bunastare, sanatate, fericire si iubire, alaturi de cei dragi !
RăspundețiȘtergereMmm...ce bun!!!ne place mult aceasta friptura
RăspundețiȘtergereSi noua ne place si nu lipseste de pe masa de sarbatori...
RăspundețiȘtergere