duminică, 28 februarie 2010

Bomboane umplute cu crema ganache



Ingrediente pentru cca 25 de bomboane:

* 100 g ciocolata alba
* 50 g frisca lichida
* o banana
* jumatate fiola vanilie
* o lingurita lichior (optional)
* 250 g ciocolata amaruie

Preparam intii crema ganache. Infierbintam frisca, iar cind incepe sa fiarba adaugam ciocolata alba rupta in bucatele si amestecam bine cu o lingura din lemn, pina se topeste ciocolata. Dam vasul de pe foc, iar cind crema s-a racit adaugam o banana micuta (atentie banana trebuie sa fie coapta bine, altfel nu se va zdrobi) si o strivim cu ajutorul unei furculite, apoi amestecam bine crema.



Ciocolata amaruie o maruntim cu cutitul, 2/3 punem intr-un castron deasupra unui vas cu apa fierbinte si amestecam cu lingura pina se topeste


dam apoi vasul de pe foc si adaugam jumatate din ciocolata ramasa si amestecam bine. Ciocolata deja topita va face ca si cea adaugata sa se topeasca repede, iar acest proces va ajuta ca bomboanele de ciocolata sa straluceasca (un secret, la mine au stralucit cam tare ca nici pozele nu am reusit sa le fac bine.

 

Cu ajutorul unui pensonas "varuim" peretii formelor pentru ciocolata si lasam la racit, nu in frigider
ci la temperatura camerei, citeva minute.
Crema o punem intr-o punga, facem o gaurica mica si umplem formele, apoi zbatem in pic ca sa se aseze crema si sa nu ramina gaurele, apoi adaugam "capacul", adica din nou ciocolata topita si lasam tot in camera, pina a doua zi.


Bomboanele daca sint servite de copii, e indicat sa le facem cu ciocolata de lapte, nu amaruie.
Daca sint servite de cei mari, putem adauga in crema o lingura de lichior.

20 de comentarii:

  1. Vai de mine! Arta nu alta! Bravos!! Nu am mai vazut asa ceva.

    RăspundețiȘtergere
  2. ce frumoase bomboane si ce forme atragatoare pt. pitici ai!ah ,eu de la astea nu pot a ma opri...o primavara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc Monu, e meritul formelor de bomboane pe care le-am achizitionat in oferta...

    RăspundețiȘtergere
  4. Alison, nu s-ar mai opri nici fiica'mea nici eu de la mincat, dar ea maninca putine ca nu prea ii place ciocolata ca e amaruie, iar eu de frica kg in plus... Partea buna e ca pot face ce vreau cu formele astea, pentru ca le pot baga in cuptor...

    RăspundețiȘtergere
  5. daniela draga ti-au iesit niste bomboane tare reusite.as face si eu dar n-am forme de bomboane.ai cumparat cumva formele de pe net...sper ca da ca vreau si eu.pupici

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce forme faine!
    As manca si eu cateva sute! :)) De grame mey! :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Sarah, le-am cumparat dintr-un magazin, ca pe net nu prea am incredere, am luat ceva de pe net si inca mai astept sa apara produsele. Sint pe silikomart.it, pe net, dar trebuie sa-ti faci cont si am vazut ca sint destul de scumpisoare, aproape 7 euro bucata, eu am dat pe trei bucati vreo 9 euro. Uita-te pe site-ul care ti l-am dat, ca eu de-acolo vreau sa iau forme de prajit oua si alte minuni...

    RăspundețiȘtergere
  8. Ha, ha... cuscra, la cita ciucalata maninci tu, io zic ca-s citeva sute de bomboane ca-s micute...

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce minunatii de bomboane ai facut aici, imi lasa gura apa!Eu le-as manca singura pe toate

    RăspundețiȘtergere
  10. Vio si eu le-as minca, dar le-am ascuns ca altfel tentatia e mare si dupa aia trebuie sa alerg...

    RăspundețiȘtergere
  11. Faine retete...o sa incerc cateva.La multi ani pentru astazi si sa ai o primavara frumoasa!!

    RăspundețiȘtergere
  12. Daniela, iti doresc sa ai o primavara frumoasa, plina de bucurii!
    P.S. Minunate bomboane!

    RăspundețiȘtergere
  13. minunate...te saturi privindu-le....o primavara frumoasa...pupici

    RăspundețiȘtergere
  14. Multumesc, Naina !
    O primavara minunata, cu sanatate, fericire si bucurii !

    RăspundețiȘtergere
  15. Multumesc, Alexandrina !
    La multi ani si o primavara minunata iti doresc !

    RăspundețiȘtergere
  16. Multumesc, Alina !
    Iti doresc, o primavara cu bucurii si fericire !

    RăspundețiȘtergere
  17. Tare reusite sunt bomboanele!!!!
    Sa ai parte de o primavara la fel de reusita si dulce ca si creatiile tale .

    RăspundețiȘtergere
  18. Multumesc mult, Angi ! Cuvintele tale, m-au facut sa simt caldura si primavara in suflet ! Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  19. Am gasit mucenicii tai, arata foarte bine, sigur o sa-i incerc...O sa te anunt cu siguranta. Te pup!!

    RăspundețiȘtergere
  20. Naina, e foarte bun aluatul pentru mucenici. Astept impresii ... Pupici !

    RăspundețiȘtergere

Acest blog nu permite comentariile anonime si necivilizate !

Va multumesc !