Ingrediente pentru cca 25 de bomboane:
* 100 g ciocolata alba
* 50 g frisca lichida
* o banana
* jumatate fiola vanilie
* o lingurita lichior (optional)
* 250 g ciocolata amaruie
Preparam intii crema ganache. Infierbintam frisca, iar cind incepe sa fiarba adaugam ciocolata alba rupta in bucatele si amestecam bine cu o lingura din lemn, pina se topeste ciocolata. Dam vasul de pe foc, iar cind crema s-a racit adaugam o banana micuta (atentie banana trebuie sa fie coapta bine, altfel nu se va zdrobi) si o strivim cu ajutorul unei furculite, apoi amestecam bine crema.
Ciocolata amaruie o maruntim cu cutitul, 2/3 punem intr-un castron deasupra unui vas cu apa fierbinte si amestecam cu lingura pina se topeste
dam apoi vasul de pe foc si adaugam jumatate din ciocolata ramasa si amestecam bine. Ciocolata deja topita va face ca si cea adaugata sa se topeasca repede, iar acest proces va ajuta ca bomboanele de ciocolata sa straluceasca (un secret, la mine au stralucit cam tare ca nici pozele nu am reusit sa le fac bine.
Cu ajutorul unui pensonas "varuim" peretii formelor pentru ciocolata si lasam la racit, nu in frigider
ci la temperatura camerei, citeva minute.
Crema o punem intr-o punga, facem o gaurica mica si umplem formele, apoi zbatem in pic ca sa se aseze crema si sa nu ramina gaurele, apoi adaugam "capacul", adica din nou ciocolata topita si lasam tot in camera, pina a doua zi.
Bomboanele daca sint servite de copii, e indicat sa le facem cu ciocolata de lapte, nu amaruie.
Daca sint servite de cei mari, putem adauga in crema o lingura de lichior.
Vai de mine! Arta nu alta! Bravos!! Nu am mai vazut asa ceva.
RăspundețiȘtergerece frumoase bomboane si ce forme atragatoare pt. pitici ai!ah ,eu de la astea nu pot a ma opri...o primavara frumoasa!
RăspundețiȘtergereMultumesc Monu, e meritul formelor de bomboane pe care le-am achizitionat in oferta...
RăspundețiȘtergereAlison, nu s-ar mai opri nici fiica'mea nici eu de la mincat, dar ea maninca putine ca nu prea ii place ciocolata ca e amaruie, iar eu de frica kg in plus... Partea buna e ca pot face ce vreau cu formele astea, pentru ca le pot baga in cuptor...
RăspundețiȘtergeredaniela draga ti-au iesit niste bomboane tare reusite.as face si eu dar n-am forme de bomboane.ai cumparat cumva formele de pe net...sper ca da ca vreau si eu.pupici
RăspundețiȘtergereCe forme faine!
RăspundețiȘtergereAs manca si eu cateva sute! :)) De grame mey! :))
Sarah, le-am cumparat dintr-un magazin, ca pe net nu prea am incredere, am luat ceva de pe net si inca mai astept sa apara produsele. Sint pe silikomart.it, pe net, dar trebuie sa-ti faci cont si am vazut ca sint destul de scumpisoare, aproape 7 euro bucata, eu am dat pe trei bucati vreo 9 euro. Uita-te pe site-ul care ti l-am dat, ca eu de-acolo vreau sa iau forme de prajit oua si alte minuni...
RăspundețiȘtergereHa, ha... cuscra, la cita ciucalata maninci tu, io zic ca-s citeva sute de bomboane ca-s micute...
RăspundețiȘtergereCe minunatii de bomboane ai facut aici, imi lasa gura apa!Eu le-as manca singura pe toate
RăspundețiȘtergereVio si eu le-as minca, dar le-am ascuns ca altfel tentatia e mare si dupa aia trebuie sa alerg...
RăspundețiȘtergereFaine retete...o sa incerc cateva.La multi ani pentru astazi si sa ai o primavara frumoasa!!
RăspundețiȘtergereDaniela, iti doresc sa ai o primavara frumoasa, plina de bucurii!
RăspundețiȘtergereP.S. Minunate bomboane!
minunate...te saturi privindu-le....o primavara frumoasa...pupici
RăspundețiȘtergereMultumesc, Naina !
RăspundețiȘtergereO primavara minunata, cu sanatate, fericire si bucurii !
Multumesc, Alexandrina !
RăspundețiȘtergereLa multi ani si o primavara minunata iti doresc !
Multumesc, Alina !
RăspundețiȘtergereIti doresc, o primavara cu bucurii si fericire !
Tare reusite sunt bomboanele!!!!
RăspundețiȘtergereSa ai parte de o primavara la fel de reusita si dulce ca si creatiile tale .
Multumesc mult, Angi ! Cuvintele tale, m-au facut sa simt caldura si primavara in suflet ! Pupici !
RăspundețiȘtergereAm gasit mucenicii tai, arata foarte bine, sigur o sa-i incerc...O sa te anunt cu siguranta. Te pup!!
RăspundețiȘtergereNaina, e foarte bun aluatul pentru mucenici. Astept impresii ... Pupici !
RăspundețiȘtergere