Pentru 12 piinite, avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
* 500 g faina
* 15 g drojdie proaspata
* 1 lingurita sare
* 2 lingurite zahar
* 150 ml apa calduta
* 100 ml lapte caldut
* 3 linguri ulei
* lapte pentru uns
Intr-un vas punem drojdia, zaharul si apa calduta, le amestecam bine si le lasam la odihnit timp de cinci minute. Adaugam apoi faina cernuta, laptele caldut, uleiul si framintam aluatul. Aproape de sfirsit, adaugam sarea, acoperim aluatul si-l lasam intr-un loc caldut sa dospeasca circa 1.30 - 2 ore.
Rasturnam aluatul pe masa de lucru si-l impartim in 12 bucati de circa 65 g si le dam forma de piinita, fara a apasa prea tare aluatul si fara sa mai infainam piinitele. Nu vom obtine niste piinite enorme, ci destul de micute, pe care le acoperim si lasam din nou la dospit, timp de o ora - o ora jumatate.
Le-am uns cu lapte si le-am facut o taietura pe mijloc (ar fi trebuit sa fie mai adinca, pentru ca piinitele sa se desfaca in timpul cit sint in cuptor), apoi bagam tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de 20-30 de minute, depinde de cuptor. Sint delicioase, atit calde cit si rece, nu pot spune insa cum se prezinta dupa o zi, pentru ca au disparut repede... Rectific, au mai ramas doua piinite, le-am bagat citeva secunde in MO, s-au incalzit si sint ca atunci cind le-am scos din cuptor.
Daniela, super Panini, putin mai altfel decit am mincat eu la Roma, dar cred ca italienii au Panini sute de retete...
RăspundețiȘtergerehave a nice weekend!
ti-au iesit ca la carte.banuiesc ca sunt foarte bunute.felicitari
RăspundețiȘtergereCe frumoase sunt!
RăspundețiȘtergereCand o sa am chef de joaca in aluat o sa le fac si eu! :))
Arata fuarte bine, are o culuare!!!
RăspundețiȘtergereSi un miez!
Felicitari
Sarah sint delicioase, doar ca dispar cam repejor... Pupici !
RăspundețiȘtergereCuscra, la cit iti place tie sa te joci cu prajiturile si torturile, cu aluatul e floare la ureche... Se fac foarte repede...
RăspundețiȘtergereNina, e adevarat ca au sute de retete si toate sint gustoase, ma refer la piinite. Asta nu era cu lapte pe deasupra, dar eu le-am vrut mai colorate... O duminica placuta
RăspundețiȘtergereMultumesc Daniela, sint delicioase iar miezul e molcut ! O duminica placuta !
RăspundețiȘtergerece reusite sunt! felicitari!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc, Ana ! Pupici !
RăspundețiȘtergerescuza dar ce tip de faina ai usat?
RăspundețiȘtergereciao ma che tipo di farina hai usato?
RăspundețiȘtergerefarina 00, ma puoi mettere anche manitoba, perche vengono ancora piu buoni...
Ștergere