O salatica delicioasa, cel putin mie imi place foarte mult.
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente
- inele de totano (ruda apropiata cu calamarul
- o ceapa rosie
- o legatura de patrunjel
- o lamiie
- ulei de masline
- sare
In primul rind pun o poza cu individul numit totano (nu stiu cum ii spune in romaneste, daca cineva ma poate ajuta, multumesc anticipat), poza nu-mi apartine ci am gasit-o pe internet...
Dar sa revin la reteta, cum sotul mi-a adus o punguta cu inele de totan, am trecut la trebusoara sa fac salatica.
Am spalat inelele bine in apa, adica am schimbat apa de vreo 5 ori (cam exagerat as spune eu)... inelele sint gigantice, nu ca cele de calamar pe care am explicat aici cum le-am curatit, astea nu au avut nevoie de nimic.
Le-am pus in apa cu un pic de sare si le-am lasat la fiert timp de citeva minute, daca nu sinteti siguri ca e gata, prindeti unul cu furculita si gustati, ca daca fierb prea mult se intaresc.
Intre timp am taiat ceapa rondele si am pus-o intr-un castronel cu apa, ca sa iasa iuteala si sa devina un pic crocanta.
Am scurs inelele de apa, le-am bagat sub jetul de la robinet ca sa le racesc (adica mi-era foame si nu prea mai aveam rabdare), le-am taiat in trei-patru, depinde de marime, am adaugat inelele de ceapa, dupa ce le-am scurs de apa si le-am pus pe un prosop sa se scurga apa, am spalat si taiat marunt patrunjelul, am adaugat ulei si zeama de lamiie dupa gust si am amestecat bine ca sa fie totul condimentat.
Rapid si usor de facut, ca de mincat nu mai spun cum a disparut...
Pofta buna !
Buonissimo e fresco come antipasto!
RăspundețiȘtergereNu am gustat niciodata fructe de mare, cred ca face parte din acea categorie, nu? Nu stiu cum sunt la gust, cred ca sunt tare bune! Pupicei!
RăspundețiȘtergereGrazie, Mary ! Baci !!!
RăspundețiȘtergereAdela, nici eu nu mincasem "ciudatenii" cum le spun, dar de cind m-am casatorit as minca in fiecare zi, doar ca... cam ustura la buzunarel, dar merita... cind sint in oferta... Pupici !
RăspundețiȘtergereDanutza ce bunaciune ai aici !! n-am stiut de totano... dar daca zici de calamar suna al naibii de bine si vreau si eu.. mai ai?? Pupici multi
RăspundețiȘtergereCu calamarul nu prea ne impacam din cauza texturii!O fi individul asta mai fraged?Pupici!
RăspundețiȘtergereNu am mancat niciodata....Arata bine!
RăspundețiȘtergeremmmmmmmmmmmm..buonissima!
RăspundețiȘtergereMmmm, buna de tot! Mi-o place de numa, salata asta! :*
RăspundețiȘtergereCred ca-i delicioasa. Calamari am mancat, deci cred ca mi-ar placea si aceste "ciudateni" cum spune Adela. Pupici!
RăspundețiȘtergereAsa ceva chiar nu am mancat niciodata. Imi trimiti ceva la pachet?
RăspundețiȘtergereSquisiti, è tanto che non li faccio, devo assolutamente mangiarli!!!
RăspundețiȘtergereun abbraccio, Alex
Delicioasa Daniela,pupici!
RăspundețiȘtergereAntonina, e buna rau salatica si "animalutul" e fraged... dar..., nu mai am, ca am bobinat tot, eu si soata... Pupici !
RăspundețiȘtergereTeo, daca e fiert bine, adica nici mai mult nici mai putin, calamarul e fraged, doar ca daca gresesti si-l lasi mai mult in apa, se intareste... Pupici !
RăspundețiȘtergereMultumesc, Alinutzika ! Pup !
RăspundețiȘtergereGrazie, Federica ! Baci !
RăspundețiȘtergereMultumesc, Maya ! Sigur ai minca tot din farfurie... Pup !
RăspundețiȘtergereSara, daca-ti plac calamarii, atunci si totano va avea acelasi succes... Pupici !
RăspundețiȘtergereAlexandrina, trimit la pachet, dar daca-ti place, ce faci cind e gata ?! Fugi la magazin, promiti ?! Pupici !
RăspundețiȘtergereGrazie, Alex ! Allora bisogna andare a fare la spesa, no ?! Baci e buona giornata !
RăspundețiȘtergereSi zici ca-i buna aratarea aia? :)))
RăspundețiȘtergereArata bine salata ta, as avea curaj s-o mananc. :))
Eu nu prea ma omor cu fructele de mare, dar tu faci super salate, cred ca de la tine as papa:) Conteaza mult cum sunt preparate fructele de mare, unii pe la restaurante nu stiu sa le prepare astfel incat sa arate asa bine si sa te ademeneasca:) Pupici!
RăspundețiȘtergereArata bine salata asta aa ta...ciudatul ala e de mancat??? Era bun, sper :)) pup
RăspundețiȘtergereMiho, sigur ca e buna, daca maninci te indragostesti pe loc... nu de mine, de papita... Pupici !
RăspundețiȘtergereDanutza, te astept cu drag... sigur ai minca o salatica din asta... Pupici !
RăspundețiȘtergereAlice, e de mincat si inca cum... mincat cu ochii si cu gura... Pupici si multumesc de vizita !
RăspundețiȘtergereBuna,prea buna salata asta...eu n-am facut niciodata...dar cumpar si mananc cu mare placere...si da cand sant la regim,am prins gustul sa mananac doar peste in restaurante...si dupa cum ai zis costa,darpentru sanatate se face orice...nu-i asa??
RăspundețiȘtergereHai ca am glumit,imi place mult salata de mare....
Pupici si o zi placuta!!!
Multumesc, Petronela ! Am crezut ca doar eu sint mai ciudata si maninc fructe de mare... Pupici si o seara placuta !
RăspundețiȘtergereVad ca azi e ziua cand invat lucruri noi. N-am vazut/auzit de totano. Chiar arata ca si calamarul. super arata salata ta. As manca cateva portii din ea :)
RăspundețiȘtergereBrindusa, in fiecare zi invatam lucruri noi... Pupici si multumesc de vizita !
RăspundețiȘtergereNu am papat niciodata asa ceva,dar arata bine.Pupici!
RăspundețiȘtergerecalamarii imi plac fff mult , deci daca e ceva asemanator , pap cu mare pofta salatica ta !!!!
RăspundețiȘtergereDiaMaria, mai devreme sau mai tirziu, o sa fii curioasa si o sa incerci si astfel de retete... Sint sanatoase si delicioase... Pupici !
RăspundețiȘtergereMa omori cu reteta asta! Dupa ce ca arata minunat cred ca are si un gust nemaipomenit de bun! Ador calamrul daca zici ca se aseamana si as manca non stop, asa ca aceasta reteta e cu siguranta pe gustul meu.
RăspundețiȘtergereCatkitchen, sint precum calamarii, iar aceasta reteta o fac des cind sint la dieta... Pupici !
RăspundețiȘtergereIulia si eu as minca non stop, daca ar costa mai putin... Pupici !
RăspundețiȘtergereDar de sepie ati auzit mai ales ca are un lichid negru ii spune in italiana (nero di sepia) e cam la lel ca totano si calamarul
RăspundețiȘtergereȘi are carnea mai dulceaga
Ștergere