marți, 22 noiembrie 2011

Biscuiti cu gem de mere


Nu, nu a venit Craciunul... dar nu-i rau sa exersam un pic inainte de sarbatori... Astazi va prezint biscuiti floricele umpluti cu gem de mere.
Ingrediente:
  • 280 g faina de griu
  • 20 g cacao
  • 125 g zahar
  • 3 galbenusuri 
  • 125 g unt rece
  • un pachetel zahar vanilat
Intr-un castronel cernem faina impreuna cu cacao, adaugam zaharul, zaharul praf si untul rece taiat bucatele cit mai mici. Incepem frumusel cu minutele (deci, nu robot, nu mixer, nimic, nimic) si framintam (cam greu ce-i drept)... eu am adaugat si doua linguri cu lapte. Am pus aluatul (pasta frolla) in frigider si am uitat de ea timp de o ora.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade, scoatem aluatul din frigider, intindem foaia cit de groasa dorim noi (eu am facut-o subtirica pentru ca am pus gem de mere intre ei, dar pot fi facuti mai grosuti si serviti fara sa fie umpluti. La o parte din biscuiti am facut o gaurica in mijloc, iar la cealalta jumatate ... nu le-am facut nimic, da ?!!!!
Bagam tava la cuptor (atentie vor fi in jur de trei tavi si ceva...), iar la 180 de grade ii lasam timp de 7 minute. 
Ii scoatem pe gratar, ii lasam sa se raceasca si ii umplem cu ce avem, putem pune nutella sau crema de unt, fiecare pune ce are si ce doreste. Presaram putin cu zahar praf, asa ca sa para un pic ninsi (cine stie, poate totusi vad vreun fulg de sarbatori), ii asezam intr-o cutie de metal ca sa-i putem conserva citeva zile. Va spun sincer ca nu rezista, sint gustosi si foarte, foarte fragezi. 
Va servesc cu biscuiti fragezi, irezistibili...



34 de comentarii:

  1. arata minunat! perfecti pentru sarbatori :*
    o dupa amiaza placuta draga mea!

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi plac foarte mult! Arata supe bine! Pupic!

    RăspundețiȘtergere
  3. deliciosi mai trebuie sa fie, doar sunt cu gem de mere :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc frumos, Emily ! O seara placuta !

    RăspundețiȘtergere
  5. DiaMar, iesi la balcon ca expediez acum... Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce frumosi sunt biscuiteii tai si sigur sunt deliciosi,pupici!

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc, Flory ! Sint fragezi si foarte gustosi... Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  8. Wow,ce super arata!
    Cred ca sunt super buni!
    Te pup!Alynusa

    RăspundețiȘtergere
  9. Tare-mi plac !! Sunt aratosi din cale afara !! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  10. Servesc si eu pentru maine la cafea. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  11. mmm cat de frumosi sunt acesti biscuiti!!!si cu siguranta super gustosi!!!felicitari!!!

    RăspundețiȘtergere
  12. Merg de minune linga cafeluta, Sara ! Pupici si o zi minunata !

    RăspundețiȘtergere
  13. Multumesc, Fantezie in bucatarie ! O zi minunata !

    RăspundețiȘtergere
  14. ador perioada asta din an cand facem o multime de fursecuri minunate , si eu fac aceste floricele cu gem , sunt delicioase !!

    RăspundețiȘtergere
  15. Multumesc, Catkitchen ! Motata mea deja a cerut sa-i fac altele, ca astea au disparut... Iar cu parfumul de floricele in casa, sa tot stai in fata cuptorului... Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  16. foarte frumoase floricele...si sigur sunt si delicioase.nu dai de pomana?
    pup

    RăspundețiȘtergere
  17. Ce frumusele floricele! O sa fac si eu un borcan de gem de mere!

    RăspundețiȘtergere
  18. Sarah, dau cum sa nu, doar e virtual... ca real, nu mai sint de mult timp...

    RăspundețiȘtergere
  19. Multumesc, Maya ! Anul asta am avut multe fructe, de asta am facut si de mere si de toate cele...

    RăspundețiȘtergere
  20. Ii cunosc,sunt foarte buni!Mama le spunea gurite cu dulceata!Pup printesele:)

    RăspundețiȘtergere
  21. Uite o idee super sa-mi folosesc gemul de mere! Yum yum tare frumusei si gustosi sunt!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  22. Danutza, poti pune de care vrei, eu am folosit de mere ca era mai tarisor, intii l-am incalzit, apoi l-am pus pe biscuiti, iar cind s-a racit, s-a intarit... Pupici !

    RăspundețiȘtergere

Acest blog nu permite comentariile anonime si necivilizate !

Va multumesc !