Nu, nu a venit Craciunul... dar nu-i rau sa exersam un pic inainte de sarbatori... Astazi va prezint biscuiti floricele umpluti cu gem de mere.
Ingrediente:
- 280 g faina de griu
- 20 g cacao
- 125 g zahar
- 3 galbenusuri
- 125 g unt rece
- un pachetel zahar vanilat
Intr-un castronel cernem faina impreuna cu cacao, adaugam zaharul, zaharul praf si untul rece taiat bucatele cit mai mici. Incepem frumusel cu minutele (deci, nu robot, nu mixer, nimic, nimic) si framintam (cam greu ce-i drept)... eu am adaugat si doua linguri cu lapte. Am pus aluatul (pasta frolla) in frigider si am uitat de ea timp de o ora.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade, scoatem aluatul din frigider, intindem foaia cit de groasa dorim noi (eu am facut-o subtirica pentru ca am pus gem de mere intre ei, dar pot fi facuti mai grosuti si serviti fara sa fie umpluti. La o parte din biscuiti am facut o gaurica in mijloc, iar la cealalta jumatate ... nu le-am facut nimic, da ?!!!!
Bagam tava la cuptor (atentie vor fi in jur de trei tavi si ceva...), iar la 180 de grade ii lasam timp de 7 minute.
Ii scoatem pe gratar, ii lasam sa se raceasca si ii umplem cu ce avem, putem pune nutella sau crema de unt, fiecare pune ce are si ce doreste. Presaram putin cu zahar praf, asa ca sa para un pic ninsi (cine stie, poate totusi vad vreun fulg de sarbatori), ii asezam intr-o cutie de metal ca sa-i putem conserva citeva zile. Va spun sincer ca nu rezista, sint gustosi si foarte, foarte fragezi.
Va servesc cu biscuiti fragezi, irezistibili...
deliziose!
RăspundețiȘtergereimi plac mult!
RăspundețiȘtergerearata minunat! perfecti pentru sarbatori :*
RăspundețiȘtergereo dupa amiaza placuta draga mea!
Imi plac foarte mult! Arata supe bine! Pupic!
RăspundețiȘtergereVreau si eu daca au mere.Pup!
RăspundețiȘtergeredeliciosi mai trebuie sa fie, doar sunt cu gem de mere :D
RăspundețiȘtergereGrazie, Mary !
RăspundețiȘtergereMultumesc, Alinutzika !
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Emily ! O seara placuta !
RăspundețiȘtergereMultumesc, Adela ! Pupici !
RăspundețiȘtergereDiaMar, iesi la balcon ca expediez acum... Pupici !
RăspundețiȘtergereMultumesc, Andreea Elena !
RăspundețiȘtergereCe frumosi sunt biscuiteii tai si sigur sunt deliciosi,pupici!
RăspundețiȘtergereMultumesc, Flory ! Sint fragezi si foarte gustosi... Pupici !
RăspundețiȘtergereWow,ce super arata!
RăspundețiȘtergereCred ca sunt super buni!
Te pup!Alynusa
Multumesc frumos, Alynusa !
RăspundețiȘtergereTare-mi plac !! Sunt aratosi din cale afara !! Pupici
RăspundețiȘtergereServesc si eu pentru maine la cafea. Pup!
RăspundețiȘtergeremmm cat de frumosi sunt acesti biscuiti!!!si cu siguranta super gustosi!!!felicitari!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc, Antonina ! Pupici !!!
RăspundețiȘtergereMerg de minune linga cafeluta, Sara ! Pupici si o zi minunata !
RăspundețiȘtergereMultumesc, Fantezie in bucatarie ! O zi minunata !
RăspundețiȘtergereador perioada asta din an cand facem o multime de fursecuri minunate , si eu fac aceste floricele cu gem , sunt delicioase !!
RăspundețiȘtergereMultumesc, Catkitchen ! Motata mea deja a cerut sa-i fac altele, ca astea au disparut... Iar cu parfumul de floricele in casa, sa tot stai in fata cuptorului... Pupici !
RăspundețiȘtergerefoarte frumoase floricele...si sigur sunt si delicioase.nu dai de pomana?
RăspundețiȘtergerepup
Ce frumusele floricele! O sa fac si eu un borcan de gem de mere!
RăspundețiȘtergereSarah, dau cum sa nu, doar e virtual... ca real, nu mai sint de mult timp...
RăspundețiȘtergereMultumesc, Maya ! Anul asta am avut multe fructe, de asta am facut si de mere si de toate cele...
RăspundețiȘtergereIi cunosc,sunt foarte buni!Mama le spunea gurite cu dulceata!Pup printesele:)
RăspundețiȘtergereTeo, pupici si de la noi...
RăspundețiȘtergereUite o idee super sa-mi folosesc gemul de mere! Yum yum tare frumusei si gustosi sunt!Pupici!
RăspundețiȘtergereDanutza, poti pune de care vrei, eu am folosit de mere ca era mai tarisor, intii l-am incalzit, apoi l-am pus pe biscuiti, iar cind s-a racit, s-a intarit... Pupici !
RăspundețiȘtergereFoarte frumosi!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc de vizita, Simona !
RăspundețiȘtergere