Adica, cornuri enorme, cresc la dospit si in cuptor de nu se mai opresc...
Ingrediente necesare pentru cca 18 cornuri, eu am facut doar 16 dar au iesit enorme:
- 350 ml lapte caldut
- 4-5 linguri zahar (eu am pus 70 g)
- 3 linguri ulei de masline
- 3 oua
- 650 g faina
- 12 g drojdie uscata
- un ou + o lingura lapte pentru uns
Punem ingredientele in cuva masinii de piine in ordinea de mai sus si framintam, eu am framintat de doua ori si am mai adaugat o lingura de faina. Am rasturnat aluatul pe masa de lucru infainata, l-am impartit in doua, apoi am intins aluatul si l-am taiat in opt triunghiuri. Le-am umplut jumatate cu dulceata de smochine (normal ca dulceata mea e din bucati de fructe, deci nu sint probleme sa iasa din cornulet) iar cealalta jumatate le-am lasat fara nimic, dar le-am presarat zahar deasupra dupa ce le-am uns cu oul zbatut cu o lingura de lapte. Am aprins doar lumina in cuptor si am bagat tavile (doua in total) si am lasat cornurile la dospit timp de doua ore. Preincalzim cuptorul la 150 de grade (eu le-am pus la 175 de grade, pentru ca le-am vrut mai bronzate si bagam tavile pe rind, timp de 15 minute. Ultimele le-am lasat vreo doua minute in plus si s-au rumenit mai tare. Sint extrem de pufoase, de delicioase si... sint masura XXL, dar puteti sa le faceti si o masura X, mai slabute, mai micute..., adica impartiti aluatul in trei bilute de aceeasi greutate, intindeti foaia si taiati triunghiurile, astea sint bune pentru copii ca sint micute, desi odrasla din dotare a servit un corn enorm, imediat ce s-au racit.
O poza cu interiorul pufos...
si una in varianta nepudrata...
Va servesc si pe voi si va doresc pofta buna !
Sursa
Seamana cu cornurile pe care le mancam pe drum de la scoala, cand eram noi mici se vindeau la paine. Ce bune erau cand gaseam calde! Asa ca ale tale :)
RăspundețiȘtergerevaaai cat sunt de pufoase!!!
RăspundețiȘtergereDaca ati schimbat masura inseamna ca sunt excelente:)Opriti si mie!
RăspundețiȘtergereHaioasa denumire le-ai dat. Inseamna ca-s mai bune daca sunt si mari. Apetisante sunt, pup!
RăspundețiȘtergereO la la, ce cornuri pufoase si frumoase!
RăspundețiȘtergerebine ca ai lasat si cateva nepudrate, ca sa ma bucur si eu :))
te pup
favolose , complimenti sono invitanti.
RăspundețiȘtergereKadia, eu mincam strudele ca alea imi placeau, dar cornurile astea sint delicioase... Pupici !!!
RăspundețiȘtergereMultumesc, Craita ! Pupici !
RăspundețiȘtergereTeo, numai la cornuri ca nu vreau sa schimb si masura de la haine, hi, hi... Pupici !
RăspundețiȘtergereSara, dispar la fel de repede ca si cele micute. Spuneam ca trebuiesc facute mai mici cind avem copii in familie, dar vad ca odrasla mea a mincat doua fara probleme... Pupici !
RăspundețiȘtergereEmily, serveste te rog, daca spui ca-ti plac fara zahar deasupra... Pup !
RăspundețiȘtergereGrazie mille, Mary ! Buon week-end !
RăspundețiȘtergereYummy-yum! Ce bine arata cornurile tale, ce pofta mi-ai facut!! Sunt pufoase, sunt frumoase, sunt pe gustul meu.
RăspundețiȘtergereP.S. Te astept la provocare ;)
O seara frumoasa!
arata grozav! arunca unul si la mine!
RăspundețiȘtergerehihih. Ce ma bucur ca ai facut reteta. Arata beleaaa!
RăspundețiȘtergerepai unu si bun , nu? ..... la cat sunt de delicioase , sunt perfecte in orice dimensiune ;) ... we placut iti doresc!!
RăspundețiȘtergereMoaamma ce-as manca unul !! chiar si acum la 12 noaptea ;)) Delicioase!!!
RăspundețiȘtergereOOO ce pufosenii,sigur sunt grozave,arata minunat,baci!
RăspundețiȘtergereTare faine, le-am trecut pe lista.
RăspundețiȘtergereTe pup sit-i dorresc weekend minunat.
Multumesc de invitate, Alexandrina ! Te vizitez sa vad daca am ingredientele sa particip... Pup !
RăspundețiȘtergereMultumesc, Andrei ! Prinde ca am trimis unul...
RăspundețiȘtergereMultumesc, Beatrice de reteta... sigur le voi reface de multe ori si in alte variante... Pupici !
RăspundețiȘtergereAntonina, ce conteaza ora cind sint bune si-ti vine sa papi ! Pupici !
RăspundețiȘtergereMultumesc, Flory ! Un bacione !!!
RăspundețiȘtergereMultumesc, Micule ! Un week-end minunat sa ai si tu, ca la noi ploua, numai bine de stat in fata cuptorului si de pregatit ceva bun... Pupici !
RăspundețiȘtergeredelicioase! Si ale mele tocmai le-am scos din cuptor, dar nu le-am facut dulci...
RăspundețiȘtergereMultumesc, Catkitchen ! Ai dreptate, conteaza gustul nu marimea... asa mincam doar unul, nu doi unul dupa altul.... Week-end placut !
RăspundețiȘtergereAlinutzika, atunci facem schimb ca sa mincam din ambele, nu ?!
RăspundețiȘtergereDa' sunt dolofane rau.De bune nu mai spun nimicuta,ca deja mor de pofta.Arunca si la mine o bucatica.Pupicei.
RăspundețiȘtergereDolofane si pufoase... uite asa iti fac pofta si te trimit repede in bucatarie... Hai ca sint fata buna, te servesc cu placere cu un dolofanel... Pupici !
RăspundețiȘtergereCe pufosenii frumoase! Arata tare bine!
RăspundețiȘtergereMultumesc, Maya !
RăspundețiȘtergerewaw ce frumoase si dolofane sant , ce pofta mi-ai facut,noroc ca e 12 noaptea altfel ma apucam de copt!
RăspundețiȘtergereMandala, multumesc de vizita !!! Astazi e duminica, dar miine te poti apuca linistita de framintat... O duminica minunata iti doresc !
RăspundețiȘtergereArata suuuper frumos.Ti-au iesit de nota 10.
RăspundețiȘtergereMultumesc, Mimmi de invitatie !
RăspundețiȘtergereMultumesc, nene Haplea ! O saptamina minunata !!!
RăspundețiȘtergereSuper, mega buuune! Vreau si eu 2-3 sa am maine dimineata la cafea:) Pupici!
RăspundețiȘtergereDanutza, le-am expediat aseara... au ajuns ??? Pupici si o zi frumoasa !
RăspundețiȘtergereO fi ele XXL, dar s-au terminat cat ai clipi, este? Mari, bune si pufoase, cine ar putea refuza?Ma servesc si eu, ca pana imi trimiti tuuu...;-)) puup
RăspundețiȘtergereeu asa ceva n-as putea refuza,chit ca am gabarit depasit !
RăspundețiȘtergereLiana, nu... doar domnisoara a servit doua intr-o clipita, iar cind s-au racit am facut vreo trei pungute cu 3 individe la pachet si le-am congelat, apoi le scoteam seara iar dimineata le incalzeam o tirica in MO... Vezi ca totusi tin o tirica la taliuta mea... Pupici !!!
RăspundețiȘtergerePansy, hai ca mai facut sa rid cu gabaritul... am si eu ceva in plus, de aceea le-am ascuns... altfel riscau saracele sa nu se raceasca bine ca le bagam in burtica la caldura...
RăspundețiȘtergereas vrea sa stiu cum se face fara masina de framantat nu toti au..
RăspundețiȘtergeresunt ffffffoarte frumoase si cred ca sunt si foarte bune si vreau sa le incerc..astept ras.
Iubita, cerni faina, drojdia o freci cu o lingura, impreuna cu zaharul pina se dizolva, adaugi ouale, uleiul si incepi sa adaugi incet laptele caldut si framinti ca pe oricare alt aluat. Atentie, ingredientele trebuie sa fie toate la temperatura camerei... Cit timp lasi aluatul la dospit, sa fie cald in camera unde pui vasul, iar acesta sa fie acoperit cu o folie, poate fi si o punga de naylon, ca sa aiba aluatul caldura. Iar dupa ce faci cornuletele, la fel le lasi la dospit acoperite si nu trebuie lasata tava sau vasul cu luatul pe linga usa, geam sa fie curenti de aer... Sper sa te fi ajutat explicatiile mele...
RăspundețiȘtergere