Biscuitii facuti pentru mos Nicolae..., ma rog, i-am facut pentru ca aveam in frigider cam multa ricotta si mi-era frica sa nu-si schimbe gustul).
Ingrediente: - 300 g ricotta
- 300 g faina
- 150 g unt
- 12 g praf de copt
- gem de piersici pentru umplutura
- zahar praf
Intr-un castron am cernut faina impreuna cu praful de copt, am adaugat ricotta si untul rece taiat bucatele. Incepem incetisor cu buricul degetelor sa framintam pina vom vedea ca se incorporeaza bine ingredientele si se formeaza aluatul. Intr-o folie punem aluatul in forma de mingiuta, inchidem folia si-l lasam la frigider pentru cel putin 30 de minute. Eu l-am lasat vreo doua ore... Punem un pic de faina pe masa de lucru si intindem aluatul cu o grosime de cca 3 mm, chiar si mai subtire pentru ca cresc in cuptor. Taiem cu forma de biscuiti cadou, in centru punem cite o jumatate de lingurita de gem de piersici, punem deasupra alt "cadou", sigilam cu furculita, punem in tava de la cuptor tapetata cu hirtie de copt si bagam in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 20 de minute. Lasam la racit, presaram zahar praf si papam la micul dejun...
Isabella m-a pindit cind i-am terminat de presarat cu zahar, s-a ascuns si a "sustras" doi biscuiti pentru ea si papino..., fragezi si deliciosi...
si inca o poza cu "cadourile" si-am disparut...
Ce buni trebuie sa fi fost, ce noroc pe Mos Nicolae. Pup!
RăspundețiȘtergereFoarte norocos Mosul!! Ce bine arata ,imi plac tare mult biscuitii cu gem, vreau si eu! Am sa fur si eu doua ca si Isabella :)) Pupicei!
RăspundețiȘtergerefrumos şi bine că aceste biscuiti umplute cu brânză ricotta şi un blocaj de frumos.
RăspundețiȘtergerePupici.
p.s. spero di aver tradotto in modo corretto ;)
Multumesc, Sara ! Pupici !
RăspundețiȘtergereMultumesc, Adela ! Ai invatat ceva de la Isabella, te dai la biscuiti pe ascuns... hi, hi... Pupici !
RăspundețiȘtergereMary, ho capito cosa hai voluto dire, anche se il traddutore non lavora proprio bene... Grazie !
RăspundețiȘtergereCe Mos norocos."Fur" si eu unul si am plecat.Pupicei!
RăspundețiȘtergereArata superrr!
RăspundețiȘtergereTe pup!Alynusa
tare norocos Mos Nicolae! :* superbi biscuiti!
RăspundețiȘtergerebellissimi! complimenti!
RăspundețiȘtergerePrinteselor,mie imi plac tare mult biscuitii si mai ales gemul de piersici!Erau si pentru mine?
RăspundețiȘtergereMultumesc, DiaMar ! Mosul ca mosul, dar noi am fost mai norocosi ca am putut minca tot... Pupici !
RăspundețiȘtergereMultumesc, Alynusa !
RăspundețiȘtergereGrazie, Gemma Olivia ! Buona serata !
RăspundețiȘtergereTeo, tura viitoare fac biscuiti cu dedicatie pentru tine, da ?! Pupici !
RăspundețiȘtergerece frumosi sunt!
RăspundețiȘtergereiui ce pofta mi-ai facut! buni , buni!
RăspundețiȘtergereSuperbi!Aluatul are gust de ricotta? Ma tenteaza sa-i incerc pentru cadourile de craciun.
RăspundețiȘtergereParadis, nu are gust de ricotta, doar ca sint foarte fragezi si trebuie mincati in 2-3 zile, nu sint de lunga durata... Daca vrei un aluat care tine mai mult, tot cu ricotta e si asta http://danielaincucina.blogspot.com/2011/05/cornulete-si-fundite-de-ricotta.html, dar neavind praf de copt e fraged mai multe zile, nu pot sa-ti explic de ce, ca nu ma pricep...
RăspundețiȘtergereCe bine arata,interesant aluatul cu ricotta!Pupici!
RăspundețiȘtergereMMm, cu gem de piersici! Perfect! O aroma superba!
RăspundețiȘtergereArata tare bine! Bravo!
RăspundețiȘtergereArata delicios! cred ca si noi ii vom incerca. Nu stiu daca vor fi la fel de aspectuosi ca la tine, dar ne vom stradui.
RăspundețiȘtergereMultumesc, Flory ! E gustos aluatul cu ricotta si pentru ca e fara oua, e mai "usurel"... Pupici !
RăspundețiȘtergereMultumesc, Maya !
RăspundețiȘtergereLoredana, poti sa le dai orice forma vrei... Eu avusesem alta forma in minte, dar cum "formele" comandate prin internet nu au ajuns ... probabil nici nu vor ajunge, le-am facut ca pentru sarbatori...
RăspundețiȘtergerePar asa pufosi si moi in poza, cred ca sunt foarte buni! Desi cred ca i-as prefera asa simpli, fara gem :)
RăspundețiȘtergereJust me, scuze abia acum am vazut mesajul tau... Multumesc si week-end placut !
RăspundețiȘtergereKadia, aluat iese ca un aluat frantuzesc, se desface, dar nu stiu cum sint fara gem pentru ca nu au zahar in aluat, probabil daca pui aluat, ies buni...
RăspundețiȘtergereEmily, scuze iubita, sarisem din greseala mesajul tau... Multumesc si... multi pupici !!!
RăspundețiȘtergeretroppo carini..una gran bella e buona idea..
RăspundețiȘtergerebravissima Daniela!!
buona domenica!!
cum de am ratat eu biscuitii astia deliciosi ? .... nu am facut inca cu ricotta , dar mi-ai dat idei ;)..
RăspundețiȘtergereVai ce imi plac biscuiteii astia cu ricotta, si pe astia ii salvez :) Craciun Fericit!
RăspundețiȘtergereCatkitchen, in ultima perioada cu curatenia generala pentru sarbatori, am ratat si eu foarte multe retete... Pupici !
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Mihaela ! Craciun fericit cu bucurii si sanatate ! Pupici !!!
RăspundețiȘtergereho scoperto il tuo blog per caso ,e ti faccio i miei complimenti per tutte le buonissime cose che prepari!!!Se ti va passa a trovarmi,magari possiamo scambirci qualche ricettina :)Un bacione e buone feste da I manicaretti di Annarè
RăspundețiȘtergereGrazie mille, Anna !
RăspundețiȘtergere