Papa bun si delicios, ca sa nu zic si sanatos, adica o papita asa... mai dietetica.... Nu am facut conopida dupa o anumita reteta, ci dupa ingredientele pe care le aveam in casa... ca sa recunosc, aveam conopida in frigider de citeva zile si mi-era frica sa nu ajunga la cos.
Deci... ingredientele sint urmatoarele:- conopida romana (culeasa din gradina)
- cca 30 masline negre fara simbure
- 15 rosii cherry
- 3 linguri capere
- parmezan ras (depinde cit de mare e vasul in care puneti ingredientele)
- o mozzarella
- ulei de masline
Intii de toate, am spalat si taiat in buchetele conopida pe care am fiert-o "al dente" in apa cu sare. Am pus-o in strecuratoare de paste si le-am lasat la racit. Intr-un vas yena, uns usurel cu ulei, am asezat buchetelele de conopida, apoi am taiat in doua rosioarele (ale mele erau de la congelator, deci le-am lasat vreo 15 minute la temperatura camerei, ca sa fie doar usurel decongelate, sa le pot taia), am presarat deasupra caperii/caperele, am adaugat maslinele taiate feliute nu prea subtiri, am presarat parmezan ras, apoi am pus deasupra mozzarella taiata bucatele. Am mai stropit un pic de ulei deasupra si am bagat tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade, timp de cca 20 de minute (recunosc ca nu m-am uitat la ceas). Am servit calduta papita, eu si soata, dar era atit de gustoasa, ca a disparut toata din tava in citeva minute. Hmmm, as mai face, dar nu mai am conopida din asta smechera...
Pofta mare !