Nautul l-am descoperit de citiva ani, nu stiam ce e si cum/cu ce se maninca, dar aceasta mincarica e delicioasa.
Avem nevoie de :- naut
- doua rosii
- un morcov
- o lingurita de concentrat de rosii
- cirnaciori proaspeti (daca aveti afumati sint si mai buni)
- o ceapa micuta
- piper negru macinat
- ardel iute
- o ramurica de rozmarin
- patrunjel
- sare
- ulei
De cu seara am pus nautul in apa cu sare, trebuie lasat cel putin 12 ore. A doua zi, am scurs apa, am pus alta, un pic de sare si am fiert nautul la foc mijlociu, pina a devenit molcut. Am curatat, spalat si taiat marunt ceapa si am prajit-o in ulei, iar cind a devenit de culoare aurie am adaugat morcovul curatat, spalat, si taiat cuburele, rosiile le-am curatat de coaja ca erau foarte coapte si le-am taiat marunt, am taiat bucatele cirnaciorii, apoi am pus toate aceste ingrediente peste ceapa. Le-am lasat acolo pina cind rosiile s-au copt bine si s-au colorat un pic cirnaciorii. Am adaugat concentratul de rosii si o jumatate de polonic din apa in care a fiert nautul, ca sa se dizolve bine concentratul, apoi am adaugat totul in vasul in care era nautul si am continuat fierberea, pina cind mincarica a devenit de consistenta dorita. Am taiat marunt ardeiul iute, ajutor ca arde la limbuta, aproape de sfirsit am adaugat o legatura sanatoasa de patrunjel, taiat si spalat, ramurica de rozmarin, un pic de piper macinat deasupra si... pregatiti si niste castraveti murati alaturi, ca merg de minune.
Pofta buna sa aveti !